Nyheter

Schenker och Sandahls går skilda vägar

Nyheter DB Schenker Sverige har sagt upp sitt stora transportöravtal med Sandahls Goods & Parcel och det kan få stora konsekvenser för det Värnamobaserade företaget.

Ett mångårigt samarbete kommer att brytas.

Uppsägningstiden är nio månader och från Schenker anges att det inte har med den pågående coronasmittan att göra.

Mats Grundius är vd för Schenker i Sverige, Danmark och Island. Han säger till Åkeritidningen att man börjat se över linjenätet.
– Den lösning som vi kommit fram till inkluderar inte Sandahls Gods och Parcel. Det är ett mångårigt samarbete som vi nu valt att avsluta och det skall vi göra under ordnade former. Från Schenker sida innebär det att avvecklingen av samarbetet skall ske i enlighet med ingånget avtal, uppger han för Åkeritidningen.

Sandahls Goods & Parcel, har cirka 200 lastbilar och 400 anställda och omsätter 700 miljoner kronor per år. Totalt omsätter koncernen närmare två miljarder kronor.

– Vi kommer även fortsättningsvis kunna erbjuda befintliga och nya kunder våra kompletta logistiklösningar på både väg och järnväg, kommenterar Johan Ebefors, vd för Sandahls Goods & Parcel AB.

Han säger att det är omöjligt att spekulera om framtiden i dessa coronatider när man inte vet vad som kan inträffa. Däremot har transporterna faktiskt ökat de senaste veckorna, inte minst tack vare fler transporter av livsmedel.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *