Nyheter

Se över avspärrningarna i Hok!

Nyheter Medborgarförslaget som Stellan Eriksson från Hok lämnat in till kommunfullmäktige handlar om avspärrningarna vid Hoks södra del.

Stellan Eriksson vid hjärtstartaren i Hok. Arkivbild

– Jag vill att en utredning tillsätts för att fastställa om de avspärrningarna som finns i Hoks södra del är till nytta efter ombyggnaden till en utfart vid rondellen på vägen Jönköping – Vrigstad, vill Stellan upplysa fullmäktigeledamöterna om och lämnade in ett medborgarförslag.

”Några av avspärrningarna som finns är säker till nytta och bra, men är tyvärr till stora besvär för ambulans-, sophämtning- och snöröjning. När man utrett och vet vilka som bör vara kvar, är det viktigt att byta ut de som finns där nu som är 35 år gamla. En del är helst fasta som kräver speciell nyckel för att öppna, till en nyare typ av avspärrningar.

Stellan Eriksson i kommunfullmäktige. Arkivbild

Det finns flera olika typer idag på marknaden som går att passera i låga fart och hinder som viker undan vid ett nödläge. Just nu finns det grindar som är helt borta och bör ersättas, men med nyare typ av avspärrning. Den extra tid det tar att köra runt avspärrningarna kan vara förödande om man har behov av en hjärtstartare exempelvis.

Mitt förslag är också att utreda om inte hela området borde vara ett max 30 kilometer i timmen och förslaget ovan kan vara ett av ringa värde, men vid eftertanke kan det vara förödande om man har behov av en hjärtstartare”.

Medborgarförslaget lämnades över till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *