Nyheter

Semlefest i Hagshult

Nyheter Solen, sången och semlorna lockade glada människor till församlingshemmet i Hagshult.

  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

I ett fullsatt församlingshem var torsdagseftermiddagen fylld av glädje och sång.
Våra hedersgäster var församlingspedagog Martina Österdahl, sång och kantor Ing-Marie Åkerhag, piano. Temat var ”Kärleken övervinner allt” Vi fick höra
Martina sjunga och berätta om de fina kärlekssångerna. De som alla tycker så mycket om.

Martina läser ur bibeln, första Korinthierbrevet, kapitel 13, rubriken är: Vägen framför andra: Kärleken Där det står bland annat ”Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.”

Martina valde kärlekstemat tack vare ”Alla Hjärtans dag”. Nu äntligen fick vi veta hur den dagen uppkom. Det var med en kille som skrev ett kärleksbrev just denna dag, den 14 februari, och signerade med ”din Valentin” och vips uppkom Alla hjärtans dag, först i Amerika(St. Valentines Day), sedan över hit.

Nu doftar det kaffe och de hembakta semlorna ser frestande ut, så efter sjungit bordsbönen ” Glädjens Herre var en gäst” var det ingen som var nödbedd att hugga in. Serveringsfolket bestod idag av äkta paret Göran och Lilli-Ann Bertilsson och Olof Olsson.

De supergoda semlorna var bakade av Lilli-Ann och fick som alltid strykande åtgång. Vi är bortskämda med, att just denna vecka varje år, dukar Lilli-Ann och Göran upp till semlefest i församlingshemmet.

Efter lekamlig spis, var förväntan stor att Martina och Ing-Marie försåg oss med mer kärlekssånger. Som infriades till fullo.
Med hjärtat fyllt av nästakärlek kunde vi summera; att träffas och trivas tillsammans gör livsvägen lättare att gå. Martinas visdomsord som vi ska ta med oss. ”När hjärtat är fyllt av kärlek, då vill man ge” Det resulterar i att behållningen idag uppgick till 1 500 kronor som oavkortat går till årets fasteinsamling ACT. Tema: Stå på modets sida”
Martina gav också en gåva till alla närvarande i form av en pins – en nål.

Margareta informerade om årets vårauktion som infaller den 21 mars.

Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *