Nyheter

Shabani (S): Ser fram emot ett fint badhus

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Nexhat Shabani (S)

Kan du beskriva dig själv?

– Älskar att resa med familjen och upptäcka nya platser. Lära mig om olika kulturer i världen tycker jag är spännande. Har ett idrottsintresse, mest fotboll där jag följer mig Chelsea FC i PL. 

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?

– Jag sitter i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, som jag har önskat, och fått förtroendet av partiet att representera.  

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Har som mål att Vaggeryds kommun tidigt ska lägga sina insatser för våra barn och ungdomar så de blir bra kommuninvånare som förverkligar sina drömmar. Är en föreningsmänniska och vet vikten av ett starkt föreningsliv där detta ger så mycket för ungdomar. Har många timmar på våra idrottsplatser där jag varit verksam som spelare och tränare. Härligt att se allt engagemang. 

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Det jag ser fram emot är att vi ska få ett fint badhus, bygga verksamheten anpassad till våra barn och ungdomar, avrundar Nexhat Shabani (S). 

Nexhat Shabani (S)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Shabani (S): Ser fram emot ett fint badhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *