Nyheter

Showdansens tillväxt skapar biljettproblem

Showdansens tillväxt skapar biljettproblem

Nyheter NBV:s showdans har blivit en ända lång framgångssaga.

I år slår man nya rekord deltagarmässigt, men samtidigt skapar den väldiga tillväxten problem när nu säsongsavslutningarna står för dörren.
Sammanlagt deltar 244 flickor i verksamheten varav 148 från Skillingaryd och 96 från Vaggeryd. Dessutom är 16 huvudansvariga ledare och tio hjälpledare engagerade.
Veckoslutet 20–21 november är det dags för höstens uppvisningar och det är då som det kraftigt stigande deltagarantalet skapar problem.
Det finns i höst endast möjlighet att bjuda på fyra uppvisningar varav en är avsatt för showdanstjejerna från Vaggeryd.
Vanligtvis säljer man tre biljetter per deltagare. Men det antalet kommer man inte att kunna erbjuda deltagarna från Vaggeryd den här gången. Det blir endast två.
–  Tyvärr kommer vi endast att kunna erbjuda dem två biljetter, salongen med sina knappt 200 platser räcker inte till för tre biljetter för de 96 tjejerna från Vaggeryd. Det skulle kräva närmare 300 platser, berättar NBV-konsulenten Nadira Kilim.
Hon hoppas att nästa termin kunna erbjuda ytterligare en uppvisning för grupperna från Vaggeryd. Men fem uppvisningar låter sig inte göras nu och därför hoppas hon på förståelse för att tillväxten varit så kraftig att den sprängt ramarna på det här sättet.
– Det är förstås väldigt positivt att showdansen har blivit en så stor grej. Jag vet också att föräldrarna uppskattar vad vi gör. Men samtidigt är tillväxten snabb. Kommer det tio nya tjejer till showdansen kan vi inte bara säga nej, säger Nadira Kilim.
Vad Nadira inte berättar är att hon under avslutningsdagarna lägger ned ett enormt arbete. Då gäller inga åttatimmarsdagar…
Biljetterna till uppvisningarna släpps vecka 46.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *