Nyheter

Simhallarna i kommunen planeras att öppna

Nyheter I Vaggeryd och Skillingaryd har simhallarna varit stängda sedan i början av november 2020 på grund av pandemin, men nu är det tänkt att de ska öppna igen under veckan. 

– Vi öppnar på fredag i kommunens båda simhallar och morgonbadet startar första onsdagen i september. Naturligtvis så kan det ju förändras om det skulle blir ändrade restriktioner, berättar Kent-Åke Svensson, sim- och sporthallschef.

Det pågår en diskussion om framtiden för Vaggeryds simhall och om anläggningen kan fortsätta sin verksamhet. Just nu undersöks bassängens skick.

– För att ta reda på bassängens status har det varit ett företag här som ska analysera hållbarheten i betongen. De har tagit prover på sex olika ställen som har skickats på analys och svaren får vi i slutet av september. De kan se hur långt in vattnet har trängt i betongen för att kontrollera bärigheten, säger Kent-Åke.

Arkivbild

Taggar

Dela


2 reaktioner på Simhallarna i kommunen planeras att öppna

Äntligen får jag mitt äventyrsbad spännande spännande håller bassängen eller får man en åktur ner i källaren;)

Bassängen öppnar på fredag, man kontrollerar bärigheten i betongen i bassängen, svar i slutet på september, ska man bada överhuvudtaget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *