Nyheter

Simhallarna stängs för allmänheten

Nyheter På grund av uppdaterade riktlinjer för att begränsa smittspridning hålls simhallarna i Skillingaryd och Vaggeryd stängda under jullovet.

Arkivfoto

De nya smittskyddsåtgärderna syftar till att minska antalet kontakter i samhället, särskilt mellan personer som vanligtvis inte brukar träffas. 

Från och med idag har Folkhälsomyndigheten beslutat om nya föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer. Bland annat ställs krav på 10 kvadratmeter per person vid kultur- och fritidsverksamheter inomhus. 

Kravet på en viss yta på person gäller även omklädningsrum, vilket gör att simhallarna i Skillingaryd och Vaggeryd hålls stängda för allmänhetens bad under jullovet.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


10 reaktioner på Simhallarna stängs för allmänheten

Bara det faktum att 120 vaccinerade norrmän som hade tagit både två och tre vaccinsprutor – samt ej att förglömma även hade det fantastiska vaccinpasset som tydligen ska rädda hela världen – deltog i julbord där samtliga smittade varandra med Covid-19, där hjälpte vare sig dubbel eller trippel vaccination samt hjälpte inte vaccinpasset ett dugg. Vaccinet ska vara upp till var och en av oss.

Jag har personligen arbetat med att vårda covid-19-sjuka och därför blivit smittad själv,men jag blev vare sig sjuk eller smittade någon annan enligt den smittspårning som gjordes. Mitt egna immunförsvar tog hand om smittan och allt är okej. Så acceptera det faktum att vi är olika. Vill ni ta detta vaccin och vara försökskaniner så gör det för all del för att ni vill det. Men ni förändrar ingenting.

Jag känner fullt friska 30-åringar som nu legat på IVA på Ryhov i snart två veckor på grund av den sista vaccinsprutan. Så lägg av med era påståenden om att alla som inte vaccinerar sig är oansvariga. Så länge ni inte är beredda på att bära juridiskt ansvar för de människors liv som ni tvingar till att ta vaccinet så ska ni bara lägga av med er mobbning och utfrysning nu genast. Läs på.

Om du summerar mina inlägg så har du en handlingsplan/konstruktiva förslag Mats
Som sagt ingen raketforskning……
God jul med hopp om ett gott nytt år utan nödlösningar

Tänk vad bra det blir när ”Skattebetalaren” vågar visa sitt riktiga namn på en valsedel i höst.
Alla konstruktiva inlägg han gör, ger vid handen att han har en hel handlingsplan för kommunen.
Skämt å sido, kom med något konstruktivt, någon gång.

Det mest logiska förklaringen är att en nödlösning utan att tänka till är närmast i denna kommun.
Synd om barnen som sett fram emot jullov med bad och som sagt för dem finns inga restriktioner……

Jag är en aning okunnig men jag undrar om någon kan förklara: Hur stor är risken för smitta i en simhall jämfört med stadstrafiken som inte har några restriktioner?

Nej. Men det är de 20 procent som hamnar på Iva – intensivvårdsavdelningen – som man sedan ska tycka synd om! Hade de tagit sprutan hade det med stor sannolikhet varit väldigt få som ligger på Iva!

Tråkigt när 02 och yngre kan utföra aktiviteter utan restriktioner men enklaste vägen är lättast…..

Tänk att det blir så så här när närmare 20 procent aktivt valt att inte vaccinera sig. Det är värdelöst. Blir så förbannad av bara tanken. Alla som offrar sig och vaccinerar sig blir lika straffade som de ansvarslösa som inte väljer spruta.

Jag reagerar på att kommentarer att man ”väljer bort” att inte vaccinera sig. Då har man noll förståelse för varför man inte vaccinerar sig. Kan faktiskt ske på grund av av medicinska skäl. Om du som lägger denna kommentar läser på lite kommer du se att merparten av de sjuka på bland annat Iva är fullvaccinerade. Ni offrar er inte, ni har valt att vaccinera er av egen fri vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *