Nyheter

Simhallen stängs – badbuss införs (aprilskämt)

Nyheter Simhallen i Vaggeryd är i dåligt skick. För att rusta upp bassängen behövs skattemiljoner som inte finns i nuläget. (aprilskämt)

Arkivbild från simhall

Simhallen byggdes på 1970-talet och har sedan dess kostat mycket i reparationer och underhåll. Nu planerar kommunen för att stänga simhallen omgående, eftersom ekonomiska medel saknas för att få bassängen i användbart skick.

Den viktiga simundervisningen måste fortlöpa för skolan och nu planerar kommunen att införa badbussar som ska ta elever och övriga badsugna invånare till grannkommunerna Jönköping och Sävsjö i stället.

– Det är inte gratis med badbussar heller, men i förhållande till att bygga en ny simhall är detta småpengar för skattebetalarna, menar man från kommunen som inom kort kommer att ta ett skyndsamt beslut i ärendet.

Kultur- och fritidsnämndens politiker sammanträder i dag och ett beslut väntas framöver.

Uppdaterat: Detta var ett aprilskämt

Taggar

Dela


14 reaktioner på Simhallen stängs – badbuss införs (aprilskämt)

Riktigt bra aprilskämt men så kanske det blir fram över, om man inte gör något situationen. Läcker lite överallt sägs det

Man skulle inte vara förvånad om det varit lite sant
Om de inte spånat på något i den stilen

Varför gå över ån efter vatten?
Skillingaryds simhall går säkert att lära sig simma i.
Minde antal dyra mil och bra för vår miljö.

Något för er politiker att ta till er. Se till att vi har bra simhallar inom vår kommun

Massor med byggen överskrider budget med flera miljoner, men simhallen låter man förfalla. Bättre att betala (blir ju inte lika dyrt!) för bussar. Hur länge ska detta pågå? Garanterar att det kommer bli dyrare i längden med att bussa barn fram och tillbaka till olika simhallar i grannkommunerna. Vad händer med de anställda på badhuset?

Hur kommer det sig att de flesta skolor, idrottsanläggningar sporthallar och simhallar är i så dåligt skick? Är det med ålderns rätt eller är det brist på underhåll? Oavsett så kan det ju inte fortsätta i samma anda.

Men snälla ni som sitter och leder denna kommun, ni driver på inflyttning av nya kommuninvånare, släpper tomter och samhället blommar. Mn där är det stopp, ni hänger inte med: Skolorna rasar, se senast Hjortsjöskolan akut utflyttning för de är så dåliga och arbetsmiljön är under all kritik, simhallen är helt i botten. Man får skämmas. Man kan inte hålla på att köra penselrenoveringar längre. Bygg nytt och satsa på era barn och ungdomar och deras framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *