Nyheter

Sju padelbanor till Skillingaryd

Nyheter – Vi investerar ytterligare i framtiden och för idrott i Skillingaryd, berättar Annika Strand vid Träningsmagasinet om TM Padel.

Annika Strand var nöjd med att arbetet med en padelhall inleddes i onsdags med markröjning.

I veckan inleddes TM Padel genom röjning av skog och markarbete intill Träningsmagasinet vid gamla Skillmech i sydvästra delen av Skillingaryd.
– Det har tagit tid att få alla bitarna att falla på plats, säger Annika Strand som till vardags driver Träningsmagasinet.

• Tio meter högt
TM Padel blir på 2000 kvadratmeter med en takhöjd om tio meter varav nio meter fritt.
– Det kommer att vara en bra fri takhöjd för att spela bra padel och det ska bli fem dubbelbanor och två singelbanor.

Det blir en mittbana för seriespel och lite extra utrymme för publik.
– Så klart även toaletter och omklädningsrum.
Här blir även ett väntrum och en liten butik.

• Minskad skaderisk
– Med hjälp från vår naprapat och medlemmar som utfört racketsport på högre nivå samt vår fysledare kommer vi att ta fram specialträning just för padel, för att hindra skador och jobba med helheten, noterar Annika Strand.
– Det riktigt riktigt roligt att skapa detta just här i Skillingaryd och att Träningsmagasinet blir ett liten idrottscenter som många förhoppningsvis kommer att uppskatta, avrundar Annika Strand.

Intill Träningsmagasinet har skog röjts för en padelhall.

Taggar

6 reaktioner på Sju padelbanor till Skillingaryd

Gunnel, om jag minns rätt så finns i kommunen en anläggning på Södra Stigamo med någonstans 30–35 banor. Hok har två spelbanor. Vaggeryd har två anläggningar med 4-6 banor. När den på Götafors är klar så finns ytterligare en med två banor. Skillingaryd har än så länge en anläggning med 4 banor, snart 2 och ytterligare 7 banor. Klevshult har en bana.
Ovanstående är taget fritt ur minnet så det kan vara både fler och färre banor. Vi bör vara en av landets padeltätaste kommuner med både många och stora anläggningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *