Nyheter

Ska det behöva se ut så här?

Nyheter Rent ut sagt BEDRÖVLIGT hur det såg ut idag på den enda återvinningsstation som finns kvar i samhället. Läs Oscarssons insändare här.

Det MÅSTE till två återvinningsstationer i samhället! Märkligt att man inte kunde förutse detta när kommunen tog bort den ena. Tycker det är under alla kritik att ansvariga inte tagit itu med detta tidigare. Jag har idag även mailat till SÅM, som har ansvaret för avfallshanteringen, och hoppas att de tar sitt ansvar.

Samtidigt har naturligtvis VAR OCH EN av oss kommuninvånare ett ansvar. Jag tog med en överfull kasse med plast hem, snarare än att slänga den bredvid och öka på skräpet. Om vi bara i ilska slänger allt bredvid blir det till slut ohanterligt.

Hur ser tömning av containrarna ut? Idag var faktiskt containrarna för pappersförpackningar nästan tomma, medan det såg bedrövligt ut runt omkring. Det jag antar är att det kan ha varit fullt när folk kom dit och skulle slänga sitt skräp, och så lägger man det helt sonika bredvid, och de som tömmer bryr sig inte. Jag plockade själv upp ett antal förpackningar som var slängda och stoppade i. Men NÅGON måste ju ta ansvar även för detta!!

Jag påmindes idag om hur det brukade se ut på vissa håll i städerna i Indien. Men där fanns i alla fall fattiga som gick och plockade upp skräpet och sorterade det. Ett samhälle som vårt borde kunna sköta det här bättre!

Med önskan om en snar förbättring,
Roland Oscarsson

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ska det behöva se ut så här?

det är inte första gången det ser ut så här
har själv ringt och mailat till fti finns ett nummer på en skylt vi ätervinnings platen man kan ringa och felanmäla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *