Nyheter

Ska ta ställning till medlemskap i skogsförening

Nyheter Ett nära samarbete har kommunen haft med sågverket i Klevshult. När sågverket bytte ägare har kommunen uppvaktats av skogsförening

Arkivfoto från en stor mässa i kommunen

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden berättar mer; 

– Vi har haft ett nära samarbete med Thure Johanssons. Nu när ägarbytet är gjort har vi blivit uppvaktade gällande om vi som kommun ska gå in som medlem i Södra Skogsägarna. Vi funderar på om detta är rätt väg för oss. Vi återremitterar ärendet till förvaltningen. När eller om vi blir medlemmar i ekonomiska föreningen förbinder man sig inte att sälja allt till föreningen och vi är med i vinstdelningen. Det är inget ovanligt att kommuner är medlemmar i Södra Skogsägarna. Enligt representanter som fanns med på vårt nämndmöte är det redan 73 kommuner som är med. Även stift är medlemmar. Det är ingen skillnad på om man är kommunal eller privat medlem. Det viktigaste för oss är att vi får en part som vi kan jobba snabbt med, menar Jerry Karlsson (L) som efter fundering på förvaltningen åter får ärendet på politikerbordet framöver. 

Södra är landets största skogsägarförening och en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Som medlem i skogsföreningen kan man nyttja organisationens förmåner. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *