Nyheter

Skandal tycker PRO: ”Kommunen tog vår boulebod”

Nyheter Vid boulebanan söder om Movalla i Skillingaryd har det under en väldigt lång tid stått en container med PRO-föreningens material. En dag var boden och allt material borta.

  [1/9]

  [2/9]

En låda har kommit på plats, men Kjell berättar att "inte ens räfsan får plats"  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

Foto från mars: Här stod boden  [8/9]

Foto från mars: Här stod boden  [9/9]

Vi besökte PRO-föreningen när boule spelades tidigare i veckan och det är väldigt irriterat bland pensionärerna. 

– Vår bod flyttades i höstas och låset var uppbrutit. Kommunen har fraktat bort vår bod med allt material i. Där var räfsor, bord, bänkar, skottkärra med mera. En dag i höstas var den bara borta och det här är våra grejer, inte kommunens. Jag tycker det är en stor skandal att bara frakta bort den, utan att höra sig för vem den tillhör. Boden har varit på samma plats i 30 år. Vi vill vara kvar på platsen och spela och behöver våra grejer som tillhör föreningen, menar en irriterad Kjell Persson. 

David Norrfjärd, förvaltningschef på kultur- och fritid, förklarar mer:
– Boulebanan finns tillgänglig och kan användas. Den container som stod vid banan forslades bort eftersom den var bygglovspliktig men saknade bygglov. Det materiel som fanns i containern är kvar och och tillhör föreningen. I dialog med föreningen tittar vi på en annan lösning för förvaring i anslutning till boulebanan. Vi har även en dialog kring framtida underhåll av banan, berättar David Norrfjärd. 

Taggar

Dela


17 reaktioner på Skandal tycker PRO: ”Kommunen tog vår boulebod”

Kan bara kommunen ta annans egendom? Borde väl meddelas innan man fraktar bort det även om det är olagligt?

Friskvård för äldre borde premieras istället för motarbetas.
Social samvaro,g emensamt arbete och ett kul spel kan höja livskvalitén.
Nej sätt åldringar i passivitet, ensamhet med högre sjukkostnader.

Ja är övertygad om att Rune Alm nu gråter i sin himmel. Han var under alla år vad jag minns ansvarig för bouleplanen utomhus inom PRO Skillingaryd. Han såg till att planen var rensad och snygg. Han såg till att en överenskommelse blev till mellan PRO-föreningen och kommunen att få ha en redskapsbod invid bouleplanen.

Jag förstår inte varför kommunen alltmer hamnar i situationer där man kommer att bli uppfattad som om man jävlas med sina invånare.

Redskapsboden måste ställas tillbaka. Det har inte krävts något byggnadslov för den i 30 år så dess fysiska existens övertrumfar lagen.

En garanti för framtiden är att vid anställning utav ledande tjänstemän måste kravet om att bosätta sig i kommunen. Det finns inget annat sätt för att tillskapa den djupa kunskapen och känslan för kommunen och dess invånare.

Vidare tror jag det är dags att säga upp den privata hyresgästen i kommunförrådet vägg i vägg med brandstationen i Skillingaryd och återta lokalen som kommunförråd för Skillingaryd och södra kommundelen. Det kommer inte att bli någon merkostnad utan betalas enkelt med att minska behovet att flytta långsamtkörande kommunmaskiner flera mil varje dag. Det skulle i stället bli en miljövinst samt ge en vinst om ökad lokalkännedom såsom det var förr om åren

Medborgare!

Det är väl ingen som sagt något om regler. Det handlar väl mer om att man inte haft dialogen med föreningen, och forslat bort någon annans ägodelar.
Hoppas du tänker lika korkat om du själv blir drabbad.

Borde kommunen inte haft dialogen med klubben innan man tog bort containern. Paragrafrytteri utan känsla. Tjänstemannasamhälle eller?

Boden utgjorde sannolikt ett viktigt stödhabitat för bouleföreningens verksamhet och ett sådant ingrepp torde bort I förstone beretts i samråd med föreningens presidie

Det måste ha kostat kommunen också 20 000 att frakta bort den. Om man vill ha 20 000 för att köra tillbaka detta objekt är det inte fråga om skattebetalarnas pengar då i detta fallet t. Tror att det är många utav de gamla kommunpolitikerna som ruskar med huvuden när de hör och ser vad som händer i kommunen.

Ja här var det snabbt jobbat. Visst vill vi bli behandlade som alla andra. Inte överkörda.
Gnällig skattebetalare

Tips ifrån coachen till kommunen: sätt dit en nödlösning.
Ps: inget konsultarvode debiteras detta tips då den budgeten också är överskriden fast man har en stor stab anställda med svulstiga löner.
Fråga som slår mig mina skattepengar går bland annat till en anställd på 96.000 kronor/månaden.
Bör inte den personen då ha kompetens att lösa kommunens alla problem utan att ta till nödlösningar?
Hur många anställda i organisationen har över 50.000 kronor/månaden? I så fall vad kommer ansvaret in över kaoset som råder? Hade det varit privat drivet så hade många varit svettiga över ”produktiviteten”.

Alltså denna kommun. Hur svårt skall det vara att prata och hitta bra alternativa lösningar. Innan man kör på i 110 utan att tänka.

Det har under alla år varit ett nöje att se folk samlas där. Mår bra och umgås, och alltid välskött.
Tänk om och gör rätt kommunen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *