Nyheter

Skarp kritik mot vårdcentralen – måste åtgärda brister

Nyheter Efter en inspektion på vårdcentralen i Vaggeryd i Vaggeryd ställer nu Arbetsmiljöverket en rad krav på förbättringar. Bland annat anser man att arbetsmiljön för personalen har brister.

Arbetsmiljöverkets inspektör pekar på tre brister efter besöket. Brister som nu vårdcentralen har krav på sig att åtgärda fram till november.

Den första bristen rör att cheferna inte gör riskbedömningar i samband med olika undersökningar av arbetsmiljön. En anledning till detta är att man har bristande kunskap i hur IT-systemet fungerar, något som Arbetsmiljöverkets inspektör beskriver som en generell brist i hela Region Jönköping.

I rapporten står också att läsa att det vid inspektionen framkom att det finns arbetstagare på vårdcentralen som kan löpa risk att drabbas av ohälsa på grund av arbetsbelastningen. Bland annat nämns sjuksköterskor, läkare, chefer, fysionterapeuter, vårdadministratörer med flera.

Det framkommer också i rapporten av inspektören anser att cheferna saknar kunskap för att förebygga och hantera ohälsosam arbetsbelastning.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Skarp kritik mot vårdcentralen – måste åtgärda brister

Kommentar till LHR: Så bra att du inte mött stressad personal tänker jag, det ska ju inte märkas utåt till besökare att personal är stressad. Så det är ett bra betyg till all personal som du mött.

Jag har då aldrig mött en anställd på Vaggeryds vårdcentral som varit det minsta stressad. Dehar då aldrig varit ute på ett privat företag och känt på stress och arbetsbelastning.

Nej, Rut är smart – det ska anmälas när det är fel för alla då menar jag att all ska ha rätt till en bra arbetsmiljö. Så om du undrade tycker annat… Antingen jobbar du där eller fattar inte.

Detta är inget som Vaggeryds kommun som arbetsgivare ska få skit för. Det är regionens ansvar. Rätt ska vara rätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *