Nyheter

Skillingaryds marknad på lördag ställs in

Nyheter För första gången i historien, förutom under pandemin, måste SIS hockeysektion ta beslutet att ställa in höstmarknaden i Skillingaryd. – Det är bedrövligt och sorgligt att man inte lyft detta tidigare, säger intresseföreningens ordförande Jörgen Johansson.

– Tyvärr har vi fått så få antal knallar till årets höstmarknad så vi tvingas att ta beslutet att ställa in. Det är inte ens en fjärdedel mot vad vi har haft andra år så vi får det inte ens att gå runt. Vi hade styrelsemöte i går och pratade om hur vi skulle göra. Nu har vi bestämt oss för att det inte blir någon marknad på lördag, berättar Peter Bergström från SIS hockeysektion.

Ordförande i Skillingaryds Intresseförening, Jörgen Johansson, var inte glad när han nåddes av beskedet:

– Jag tycker det är bedrövligt. Att man inte lyfter upp detta tidigare. Det är inte juste att komma med detta några dagar innan. Man kan hjälpas åt tillsammans att arrangera. Vi har alla ett samhällsansvar. Var det så krisigt så kanske jag kunde ha lyft ut butiken till marknadsplatsen, men det går inte med bara några dagars varsel. Marknaden är en tradition och viktig för samhället. Vi måste hålla kvar vid våra traditioner. Sorgligt och tråkigt på alla vis. Vi borde ha gjort det här bättre och vi måste alla hjälpas åt. Tråkigt att man inte sökt hjälp från intresseföreningen, föreningar, butiker och övriga samhället, säger Jörgen Johansson. 

På SIS hemsida kan man läsa att ”Vi har inte täckning för de kostnader vi har och då går det inte att genomföra marknaden. Vi kontaktar självklart de knallar som bokat plats och hoppas att vi kan tilltala fler knallar inför vårmarknaden igen. Marknaden är en viktig inkomstkälla för vår förening och detta innebär nu ett ordentligt tapp i budgeten för säsongen. //styrelsen för SIS hockey”

Första gången Skillingaryds marknad arrangerades var 1842.
Traditionsenligt första lördagen i maj och första lördagen i oktober. På lördag ställs marknaden in.

Text: Martina Ojala och Sara Mejving

Bild från Skillingaryds höstmarknad 2022. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


9 reaktioner på Skillingaryds marknad på lördag ställs in

Verkligen tråkigt besked, framför allt för handlarna i Skillingaryd men också för de marknadsknallarna som ändock bokat platser på marknaden på lördagen. Skulle de inte ändå erbjudas att komma om polisen gav dem tillstånd att vistas på torget i stället på lördag!🤔

Tänk så många barn som blir besvikna nu. Allt godis, träffa kompisar, köpa hembakat och sponsra någon lokal skolklass, eller kanske en ballong. Eller varför inte göra ett försök på PRO:s lotteri.
Att ställa in något som nästan hade samma startskott som julafton… Snabbare agerande till nästkommande år. Jag tror vi är flera som gärna hjälper till på ett eller annat sätt.

Otroligt tråkigt… när en tradition som funnits ända tillbaka i tiden och har anor
från 18 00-talet! 🍁🍂🍬🍭👜

Då skulle man se kvantitet istället för att se till antal säljare… Tråkigt!
Men vi andra får besöka kyrkorna och Östbo som har öppet istället! ✨👌

Frälsningsarmén I Skillingaryd har, liksom många andra, planerat inför denna dag. Vi beslutade snabbt att inte ställa in vårt marknadsfika på Frälsningsarmén. Dörrarna hålls öppna för alla, från klockan 9.00-13.00. Gott kaffe, hembakat bröd och ringlotteri.🙂
Känn dig alltid välkommen till oss på Frälsningsarmén i Skillingaryd!

Dåligt beslut så nära inpå!
Synd om affärer som laddat upp till lördag.
Pengar får inte styra allt, engagemang för samhället borde vägas in.

Vad händer i Skillingaryd ?

Nu måste vi alla som bor och verkar i södra kommundeln verkligen ställa upp och aktivt bidra till att våra traditioner hålls vid liv.
Engagera dig i föreningslivet eller något politiskt parti.

Hjulet snurrar inte av sig självt!

Vad tråkigt. Tycker inte mängden knallar spelar så stor roll, det har ju ändå varit gott om besökare. Men då får vi längta till våren istället!

På Östbo kör vi öppet hus om bilar i alla fall. Välkomna 10-12!

Kommentarsfunktionen är stängd