Nyheter

Skillingarydsalvan flyttar

Nyheter Anrika Skillingarydsföretaget har växt ur sina lokaler på Smedjegatan

Andreas och Karolin flyttar från Smedjegatan  [1/4]

Kommer från och med juni hyra lokal på Logatan  [2/4]

Andreas Ahlgren har ägt Skillingarydsalvan i två år...  [3/4]

tillsammans med Karolin Grunditz  [4/4]

Karolin Grunditz och Andreas Ahlgren känner varandra väl och har jobbat ihop tidigare. För några år sedan tröttnade duon på industrin och köpte Skillingarydsalvan.

– Det var dags att byta bana. Ibland måste man prova något nytt. Jag trivdes inte riktigt efter att vi hade sålt vårt tidigare företag. Den här möjligheten kom upp och då nappade vi direkt, säger Andreas Ahlgren.

– Vi har fått många nya kunder och vi gör numera mycket till andra företag. Men nu får vi inte plats här på Smedjegatan längre, inflikar Karolin.

– Ja vi har växt mycket och dubblat omsättningen på två år. Här är vi trångbodda. Vi behöver yta för att kunna öka ytterligare, menar Andreas.

– Lokalen vi kommer hyra har stått tom ett bra tag. Vi har målat och fräschat upp lokalen. Vi tillverkar vår produkt i ett renrumsklassad rum. Det innebär att man kontrollerar miljön och håller ett visst övertryck för att inte få in smuts och partiklar. All produktion, fyllning, blandning kommer att finnas in de kontrollerade rummet. Maskininköp har vi gjort för en miljon för att dra igång det där borta på Logatan, säger Andreas.

1963 startades Skillingarydsalvan på Smedjegatan som är 400 kvadratmeter i två plan. Nya lokalen är mer anpassad för produktion och ligger på totalt 500 kvadratmeter.

Andreas och Karolin är ensamma i företaget, men de har två stycken som hjälper till extra vid behov. All tillverkning görs i Skillingaryd. I sortimentet finns idag 200 olika produkter, webshopen växer samtidigt som duon kommer att satsa på egna varumärket på djursidan. Andreas och Karolin har många projekt på gång med andra varumärken och en handfull kunder som ska starta produktionen inom Skillingarydsalvans väggar.

Framtiden ser ljus ut. Om tio år är målet att företaget har 20 anställda och en omsättning på 30 miljoner. Och nu har duon chansen när produktionen flyttas till större lokaler.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *