Nyheter

Skillingarydsbo i Nya Zeeland om massmorden

Nyheter – Folk är upprörda - vi trodde vi var trygga från sånt här, säger Sabine Gilfoyle-Lembke från Skillingaryd som är bosatt i Nya Zeeland.

Sabine Gilfoyle-Lembke. Privatbild

Det var i natt svensk tid som terrorister angrep en moské i Christchurch och 49 personer dödades. Senare framkom att ytterligare en moské hade angripits.

– De flesta sitter och följer nyheterna och är hyfsat förfärade. Det är skrämmande och folk förstår inte vad som händer, säger Sabine som bor tillsammans med sin familj i Auckland, Nya Zeeland sedan nästan tio år tillbaka.

– Jag är i Auckland och detta är ju i Christchurch. Man undrar ju om det ska hända här med. En attack kommer ju sällan ensam, säger Sabine.

– Det är bland det första attentaten här vad jag känner till. Vi har varit förskonade. Sa till mor och far från Skillingaryd när de var här att vi är trygga från allt sånt här nere och sedan händer detta. Massor av döda och de har hittat bomber. Helt ofattbart.

Att notera är att terroristerna på twitter skrivit att denna attack bland annat är en hämnd för attentatet på Drottninggatan i Sverige. Man hyllar även en skolmördare i Trollhättan och massmördaren Anders Breivik som dödade 77 människor i Norge 2011.

Förstämningen är stor världen över.

Fyra personer har gripits misstänkta för morden.

Artikeln uppdateras.

Auckland. Pressbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *