Nyheter

Skjetne har konverterat

Nyheter Ahmed Rekdou Skjetne, tidigare med namnet Leif och senast bostad i Dannäs och Skillingaryd, har konverterat till islam.  

Från en träff i Hånger i januari  [1/5]

Gemytlig tidigare präst i bygden, numera med tilltalsnamnet Ahmed  [2/5]

Leif Skjetne i Åker 2013  [3/5]

Leif Skjetne vid Skillingaryds Läger 2015  [4/5]

Leif Skjetne hos Hundklubben Attila 2007  [5/5]

Han har tidigare varit präst i Svenska kyrkan och vi berättade för en tid sedan om hans besök i bygden. Han är annars numera bosatt i Marocko.

Han är lite förtegen vid dagens intervju men säger att han kommer att berätta mer när han kommer till Sverige i juni. Det stämmer dock att han konverterat och att han haft ett samtal med biskopen i Växjö stift.
Han säger att han har det bra i Marocko med religionen och livet i övrigt.

• Biskopen berättar
– Jag har mött Ahmed Rekdou Skjetne till ett samtal då han berättade att han konverterat till islam och därmed ville lämna uppdraget som präst. Livet kan ta vändningar som gör att en människa ser och väljer andra vägar i sin relation med Gud. För mig är det självklart att möta andra trosbekännare med djup respekt, berättar biskop Fredrik Modéus för vår tidning

Biskopen säger även att när en präst i Svenska kyrkan väljer att konvertera till en annan religion får det självklart konsekvenser. Därför har domkapitlet förklarat Ahmed Rekdou Skjetne obehörig att utöva vigningstjänsten som präst.

Taggar

Dela


14 reaktioner på Skjetne har konverterat

En sak förvånar lite i detta. Varför lämnade han inte i stillhet den svenska kyrka han bekänt sej till och predikat i? För att sedan ta till sej sin nya religion. Utan Buller och Bång och Biskopssamtal. Nu tyder det på att han bara vill få till egen uppmärksamhet, att egot tillfredsställs. Exihibitionism är ett annat ord för det. Ett otyg. Men ack så vanligt hos människan. Tänk om detta otyg avskyddes lika mycket som dagens moderna otyg, dvs Corona-viruset. Mycket vore vunnet då. Kristendomen har en lösning på detta genom sin fokusering på centralgestalten Jesus. Men har islam motsvarande lösning och fokusering?
undrar
Johan Tingdahl, km em , Berga pastorat,
tidigare verkat i bla Dannäs på 80-talet

Islam har alla lösningar som kristendomen har plus många fler. Vi erkänner, tror på och älskar Jesus Marias son som Guds sändebud,

Äh en tro är just en Tro, ingen vetenskap, man tror, man antar men man vet inte. Här kan man ändra sig tusen gånger. Jag trodde på tomten en gång, det gör jag inte längre…

I den här lilla kommunen får man har en åsikt o den står jag för!! Det har
Inte med gammaldags inställning att göra! Du får tycka vad du vill och jag också eller hur?

Chockad över denna gammaldags inställning till konvertering! Och dessutom så är det hans ensak om han vill konvertera eller inte. Människor gör det dagligen, går från en religion till en annan, det är väldigt naturligt i större städer och andra länder. Inget som någon annan lägger sig i. Det är bara i den här lilla kommunen där tiden har stannat som det ska ifrågasättas!

Sofie,
Jag är inte ofta i kyrkan men när jag väl är där förväntar jag mig att prästen är kristen.
Allt annat är ju märkligt.
Tror inte det har ett skit med samhället i sig att göra.
Tror att alla kyrkobesökare, oavsett stad, vill att den som predikar för något också tror på det själv.

Det spelar en stor roll om han som prästvigd i svenska kyrkan går över till islam!! Det är en så stor skillnad som natt o dag . Han har läst teologi och vet mer än jag det är därför jag tycker vad är detta för dårskap!! Däremot tror jag på allas likas värde men i detta fallet måste man reagera.

Homosexuell bryr jag personligen inget om.
Men inte alltid populärt bland kristna.

Jag tror inte man konverterar religion över en natt.
Så på något sätt predikade han kanske saker som han inte själv stod bakom.

Ska tilläggas att jag gillar Skjetne som person.
Rolig och varm.

Intressant ställningstagande efter så lång tid i en bygd där Kristen kultur och tro betytt så mycket för allas försörjning, människors och bygdens utveckling.

Min konfirmationspräst var fullkomligt dement.
Min brosdotters präst visade sig vara homosexuell.
Min dotters dopelse hölls av en präst som visade sig tro på islamism.
Vad ska man säga.
Inget personligt emot prästerna men vad ska man tänka.
Varför går människor ur svenska kyrkan.
Ur led är tiden.

Kyrkorna har oftast frimurare som präster, de får således inte vara trogna skaparen.
Att han konverterat ingår i hans läror som den Jesuiten han är.

Hur jag vet vad han är? De kristna lärorna har verktyg för oss att få reda på sanningar.

Mvh en kristen

Om man varit präst i svenska kyrkan hur kan man då konvertera till islam? Det är för mig obegripligt! Han har predikat för oss om den Sanna tron och nu heter han inte Leif längre utan Ahmed Rekdou Sketjne! Gud bevare dig Leif!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *