Nyheter

Skogsbolag vill sälja mark till kommunen

Nyheter Norr om Byarum finns skogskifte på strax över 10 hektar som kan vara intressant för kommande bostadsbyggande men det kan tänkas bli ett högt pris.

Skogsbolaget kan tänka sig att sälja mark i Byarum

Kommunen har tidigare fört diskussion och förhandlingar med Sveaskog om eventuellt förvärv av mark i eller runt Byarum och då har det varit aktuellt söder om kyrkan. Men skogsbolaget har inte varit så positiv till förslaget då detta ingår i deras produktionsskog. Samtidigt som det måste finnas ett respektavstånd till kyrkan och väster om hembygdsgården finns fornminne som har ett skyddsavstånd på 100 meter. Sen är det inte långt kvar till E4:ans avfart i söder.

Däremot har skogsbolaget öppnat upp för försäljning av mark norr om samhället. Det handlar om två skiften, ett väster om järnvägen på 2,2 hektar som då skulle kunna ansluta sig till nuvarande bebyggelse och det andra området är öster om järnvägen och är på 8,3 hektar. Men skogsbolaget har en hög prislapp på området…

– Vi måste ha framförhållning framöver. Våra samhällen växer. Kommundirektören har ett uppdrag och vi jobbar vidare på förslaget. Just nu bara information om läget, inget beslut än, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

 

Taggar

2 reaktioner på Skogsbolag vill sälja mark till kommunen

Varför inte bebygga Gärahov? Bostadsområde bakom Syntema upp mot Gärahov med dessa fina ängar som kan bli fantastiska områden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *