Nyheter

Skogsmedlemskap debatterades

Nyheter Motionen från Klas Gustavsson (EMP) om att gå med i Södra skogsägarnas ekonomiska förening gjordes upp efter votering vid kommunfullmäktige.

Arkivfoto

– För Empartiet är endast det bästa gott nog. Med ett medlemskap i föreningen får man procent av avkastningen. Jag vill veta hur det ser ut idag. Jag yrkar bifall till motionen, säger Klas Gustavsson (EMP).

– Andra punkten gör att jag vill avslå motionen. Att vi ska leverera allt till föreningen. Ibland finns det de som bedriver verksamhet i vår kommun och att man ska binda sig till en leverantör är helt fel, säger Gert Jonsson (M).

– Först och främst är vi här för våra skattebetalare. Jag förstår inte var man vinner dessa skattebetalares pengar någon annanstans, undrar Klas Gustavsson (EMP).

– Den första punkten kan jag vara med att pröva i ett annat läge. Vi skulle kunna vara medlemmar i skogsföreningen, men motionen är skriven så att antingen avslår eller bifaller man den. Vi har många invånare som jobbar för södra skogsägarna, säger Kenneth Åberg (S).

– Du snubblade lite vid det Kenneth, när det gäller leveranstimmer och avverkning är det fri konkurrens. Går vi in i Södra har vi inte konkurrensen längre. Har vi bundit upp oss till en leverantör till ett pris, det är sanningen, säger Ulf Abrahamsson (C).

– Sanningen är att Södra går in och driver priserna, avslutar Klas Gustavsson (EMP) debatten.

Två punkter fanns med i motionen och det var; ”Vaggeryds kommun söker medlemskap i Södra Skogsägarnas ekonomiska förening. samt att Vaggeryds kommun därefter levererar alla skogsprodukter till Södra Skogsägarna ekonomiska förening.

Votering görs och kommunstyrelsens förslag att avslå motionen vann med 39 röster. Klas Gustavsson (EMP);s förslag fick 2 röster. Empartiet två ledamöter reserverade sig mot beslutet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *