Nyheter

Skolområdet är nu klart i Vaggeryd

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade vid senaste sammanträdet att skolområdet för ny skola är området där Götafors skola finns idag. Där kommer den nya skolan byggas men hur den kommer att se ut är inte klart

Arkivfoto

Senaste kommunfullmäktige rev upp tidigare beslut gällande om- och tillbyggnad av Götafors skola för att kunna bevara den äldsta skolbyggnaden.

– Vi har tagit om det här ärendet och ska vara med i budgetarbetet. Vi har slagit fast följande att själva skolområdet är där Götafors skola finns idag. Där kommer även den nya skolan vara. Sedan ska vi vara noggranna med vad det är för skola vi ska ha. Barn- och utbildningsnämnden tyckte att första förslaget stämde och då jobbar vi efter det. Läget är akut i Vaggeryd och vi ska få fart på det här nu, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har ett enigt beslut att vi ska bygga på tomten som finns, men från vår sida tycker vi att det är tråkigt att det har tagit sådan tid att få till det här. 2015 var vi överens om att bygga skola vid Fenix. Sedan blev det Bondstorpsvägen, därefter ändrade man sig till Götafors och sedan till Fridhemstomten och sedan skola i norra delen av Vaggeryd. Man måste vara långsiktig i sitt arbete. Den tomten som vi nu ska bygga på är intill den mest trafikerade vägen i Vaggeryd och tomten har väldigt begränsade utvecklingsmöjligheter. Det kommer att bli svårt att utveckla skolan och få till en exempelvis gymnastiksal. Vi tycker fortsättningsvis att man ska vara långsiktig i tanken och bygga så att det inte begränsar utvecklingen. Vi kan jämför med Sörgårdsskolan i Skillingaryd, där finns det gott om utrymme för eventuell utbyggnad framledes, vid Götafors blir det svårare, kommenterar Kenth Williamsson (S).

200 elever i årskurs F till 3 ska få plats i Götafors skola framöver och politikerna lovar att skolans ersättningslokaler, under byggtiden, ska planeras tidigt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *