Nyheter

Skolplan införs

Nyheter Nu har skolplan införts i kommunen och nämndordförande ser att nu finns det bättre förutsättningar för uppföljning

Arkivfoto; Götafors skola

Tidigare fanns en skolplan som gick ut för åtta år sedan. Nu är det dags igen.

– Vi diskuterade först vad som önskas i en skolplan och hur vi ska följa upp den. Nu har vi tio områden som vi följer upp. Tidigare tog vi något axplock, men nu har vi bättre förutsättningar hur planen nås och hur politiken kan följa upp den. Den här skolplanen gäller mandatperioden ut och vi har enats om vilka områden som är viktigast. Bra med ett långsiktigt arbete och vi följer eleverna på ett bättre sätt som till exemplet ett sjunkande studieresultat ska tidigt signaleras till oss, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Nu kommer vi att delge skolplanen i kommunfullmäktige och vi är glada att vi har enats om den här skolplanen under innevarande mandatperiod, avslutar Jenny Larsen (KD).

Skolplanen ska utgöra barn- och utbildningsnämndens viljeinriktning för kommunens skolor och förskolor under mandatperioden 2019-2022. Tio punkter finns i nya planen där barn/elever, måluppfyllelse, dynamiskt lärande, närmiljöer, omvärld, kost/hälsa, personal, likvärdigt/rättssäkert, organisation och kvalitetsarbete anges.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *