Nyheter

Skolrenoveringar slutredovisades

Nyheter Hjortsjöskolan, Fågelforsskolan och nybyggda Åvikens förskola har slutredovisats

Arkivfoto från invigningen av Åvikens förskola i oktober

– När det gäller Hjortsjöskolan så är det på det stora hela bra. Åtgärderna har gjorts vilket innebar en del sanering. Vi rättade även till den söndersparkade väggen norrut. Alla klassrum har fått ny ventilation och belysning. Lärarna och eleverna har varit fantastiska under renoveringsarbetet och fastighetschefen är nöjd och tacksam. Vid Fågelforsskolan var det samma typ av arbete men blev mycket dyrare. Vid skolan i Skillingaryd har vi även sanerat hemkunskapslokalen från PCB och asbest. Ventilationen har vi också gjort om, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Jerry Karlsson (L) berättar vidare att Åvikens förskola blev mycket dyrare än vad man budgeterat.

– Det beror på en del orsaker, det var mer berg än vad vi tidigare trodde och utemiljön var inte budgeterad från början. Utfallet blev inte vad vi hade förväntat oss, det är inte bra när det sticker iväg. Barn, föräldrar och lärare är oerhört nöjda med sin nybyggda förskola, avrundar Jerry Karlsson (L).

Hjortsjöskolan var budgeterad att kosta strax över 16 miljoner kronor och har fått ombyggd ventilation, värme, akustik och ytskikt samt att PCB och asbest sanerades. Renoveringen har gjorts i 22 klassrum för 550 elever och lärare, kemi-, biologi och fysikrum har uppgraderats. Ombyggnationen kostade strax över 18 miljoner kronor och med hjälp av bidrag från barn- och utbildningsförvaltningen samt Boverket landar summan på ett plus på 1,9 miljoner kronor.

Fågelforsskolan har genomgått samma renovering som Hjortsjöskolan. Budgeten för det hela var från början 10 miljoner kronor men landade på närmare 16 miljoner kronor och även om bidrag på 3 miljoner kronor anlänt från grannförvaltningen barn- och utbildning samt Boverket blir det ett minus på 2,5 miljoner kronor.

Nybyggnationen av Åvikens förskola med sex avdelningar och tillagningskök blev 11,6 miljoner kronor dyrare än beräknat. Budgeten låg på 25 miljoner kronor och kostnaden blev 39 miljoner när förskolan var klar. Extra pengar kom från kommunstyrelsens arbetsutskott på 2,8 miljoner kronor men på sista raden blir det ett stort minus.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *