Nyheter

Skolskjutsenkät gav nämnden bra tips

Nyheter För första gången har en skolskjutsenkät gjorts i kommunen och många är mycket nöjda med sin skolskjuts. Säkerheten är viktigare än tidtabellen

– Vi har inte gjort det här tidigare men det har gett oss väldigt mycket. Vi har hittat utvecklingsområden vad gäller förtydligande på webben, elevkort med skolskjutstider, vi ska se över hållplatserna så att de upplevs mer säkrare, vi kommer att dela ut reflexer och ha klagomålsfunktion via mail, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Det som ska ses över direkt är nya tydligare riktlinjer från och med hösten där även tydliga kontaktvägar finns, elevkort ska skickas ut med individuella tider och turer, utrymningsövningar med eleverna samt ett nyhetsbrev till vårdnadshavaren minst en gång per termin.

Under hösten, eller i vissa fall under vårterminen, ska tydliggörande finnas när man ska vara på plats vid sin hållplats, genomgång med skolskjutselever – före, under och efter resan, översyn av några hållplatser i samband med NTF, mailadress ska komma in så att kommunikationen blir bättre, reflexer ska delas ut och en klagomålsfunktion via webben ska finnas.

Arkivfoto

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *