Nyheter

Skulle rösta om budget – hade inget motförslag

Nyheter Förvåningen var stor på måndagens kommunfullmäktige när årets kompletteringsbudget skulle röstas igenom. Efter det att majoriteten pratat sig varm om sina förslag så klev oppositionsledaren Thomas Axelsson (KD) upp på podiet och förkunnade att man inte hade något motförslag.

Thomas Axelsson. Foto: Sara Mejving

En som var kritisk mot att oppositionen inte la något motförslag till kompletteringsbudgeten var Roger Ödebrink (S)
– Man kan tycka mycket om budget, och det görs det i den här församlingen. Men jag blev väldigt förvånad att man från oppositionen inte har något budgetförslag. Det tycker jag är mycket märkligt. Det känns lite som att oppositionen är nere i källaren. Tyvärr, för det blir ju ingen politisk diskussion, sa han.

Hänvisar till sent besked

Thomas Axelsson förklarade följande i talarstolen:
– Vi tycker inte att det är okej att komma med en kompletteringsbudget så här sent. Den här kompletteringsbudgeten är ganska omfattande. Det är närmare 50 punkter man har förändringar på och då tycker jag att det är fel att säga att det här är en kompletteringsbudget, det är faktiskt en ny version av en budget. Så pass omfattande är den.

För Skillingaryd.nu utvecklar Thomas Axelsson det hela:
– Vi från oppositionens sida har en hel del budgetförslag. De hade gjort så mycket förändringar i den här kompletteringsbudgeten och egentligen är det försent att komma med detta i juni. Vi fick underlagen till detta väldigt sent. På riksnivå lägger de budgeten 15 april, nu har nästan halva året gått. Vi gjorde då bedömningen att vi skjuter på det och lägger fram våra förslag till höstbudgeten istället.

Taggar

Dela


1 reaktion på Skulle rösta om budget – hade inget motförslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *