Nyheter

Släck lampan efter skoldagens slut

Nyheter Till kommunfullmäktige har ett medborgarförslag inkommit från en Vaggerydsbo som tycker att kommunen ska spara el

I medborgarförslaget finns att läsa:

”Jag föreslår att man i dessa tider då alla är omtalade att spara el, talar med skolpersonalen att tillse att det är släckt i skolan på kvällar och helger. Sen ska man kontrollera varför det varje kväll är tänt på Fenix 2”.

Medborgarförslaget godkändes av kommunfullmäktiges ledamöter och beslutades att skickas vidare till tekniska nämnden.

Kommunen bör vara föredöme och spara el, tycker Vaggerydsbon

Taggar

Dela


8 reaktioner på Släck lampan efter skoldagens slut

Är väl en självklarhet att man släcker lamporna och stänger av datorerna när man går hem för dagen precis som man gör i hemmet när man går och lägger sig!

Förklara för mig varför vi måste spara på elen
När vi 22 12 27 EXPORTERADE 3885 MW till
Europa Jag får det inte till att stämma
Men det klart om vi sparar pga av priset så kan jag köpa det
Vem Tjänar på det

Åk till alla industriområden och till Stigamo där det står den ena starka lampan bredvid den andra och lyser dygnet runt år efter år.

Medan vi vanliga människor ska vandra runt i samhällena med ficklampor för att inte ramla och bryta benen när vi försöker ta oss fram i snömodd och på isen när kommunen både släcker gatubelysningen och struntar i att ploga och sanda.

Solidaritet är ett ord som kommunen borde lära sej vad det betyder.

Företagen i landet gapar om pengar från staten så de klara av sina el-räkningar. Men i GGVV lyser företagen både på insidan och utsidan hos många även på kvällar, nätter, helger. Kan det vara så att i GGVV har många företag råd att ha lamporna tända dygnets alla timmar? Om så är fallet så kan man ju då tycka att man ändå solidariskt tänka på att spara på elen.

Samma gäller för kommunhuset. Varför inte föregå med gott exempel och släck när ni tar helg för alla andra i kommunen uppmuntrar ni så gör samma sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *