Nyheter

Slips, mat eller pratstund?

Nyheter På söndag är det Fars dag. Vi har hört med några av papporna i kommunen vad de skulle kunna tänka sig att bli uppvaktade med.

Nä, någon slips vill inte kommunens pappor få. Mat och samvaro står högst på listan. I Beklädnadsaffären i Skillingaryd säljs många skjortor inför helgen.

Fars dag har firats i Sverige sedan 1931. Förr firades dagen i början av juni men infaller numera alltid andra söndagen i november. På söndag firar 2,5 miljoner pappor fars dag.

– Gärna en biljett till en konsert eller idrottsevenemang, naturligtvis tillsammans med min familj, säger Jan Fritz, Skillingaryd.

Michael Schelin, Skillingaryd ”Inga presenter men kanske något gott till kaffet”.

– Jag önskar mig en god söndagsmiddag intill en sprakande kamin och pratstund med nära och kära, säger Gert Jonsson, Kvighult.

– Det skulle vara om något av barnen kom på besök och gärna en princesstårta med sig, som jag är barnsligt förtjust i. Men rent allmänt firar vi aldrig annat än barnbarnens födelsedagar och barnbarnens julaftnar. Då blir det presenter, säger CG Gustavsson från Ryd utanför Skillingaryd.

– En trisslott med vinst så jag kan sluta jobba, säger Ermin Juklen från Skillingaryd.

– En god middag med familjen funkar utmärkt för mig, säger Fredrik Grunditz från Skillingaryd.

– För min egen del har jag inte sett Fars dag som behövd. Däremot är Mors dag något helt annat. Den kom ju till för att mamman åtminstone skulle få vara helt ledig en dag om året. Så jag hissar Mors dag, säger Lennart ”Charlie” Karlsson, Vaggeryd.

– Nä den dagen firas inte. Det är kommersiellt jippo som är importerad från USA, säger Lasse Ohlsson från Ekesås.

– Jag vill ha kramar från mina barn och en smörgåstårta, säger Mattias Ivarsson från Blendas i Skillingaryd.

– Ingen av barnen bor i närheten, så jag räknar inte med något firande, menar Stefan Stigemyr, Skillingaryd. Lars Seger från Vaggeryd tror inte det blir något firande alls.

– Jag önskar mig en fin hemresa, säger Thrainn Jensson från Hok som är .

– Min mor önskade sig alltid snälla barn så det gör jag också, säger Ted Engdahl från Skillingaryd.

 – Jag vill vara utsövd och ha en frisk son utan förkylning. Gärna bli uppvaktad med tårta och en påminnelse om att Luleå Hockey leder serien, säger Keith Wennberg, Skillingaryd.

Henrik Ojala, Vaggeryd; ”Jag önskar mig god mat tillsammans med familjen och kanske en bastu efter det”.

– En kram från familjen, det betyder mest, avslutar Mattias Andersson från Skillingaryd.

Dåligt med slipsar på önskelistan, vilket tidigare var den enda tänkbara presenten. På Beklädnadsaffären i Skillingaryd berättar Kerstin Pierrou att hon inte sålt en enda slips till helgens festligheter. Däremot snygga, färgglada skjortor till många pappor. På senare år har även fars afton och annandag far firats, men ovan kommunpappor firar sin dag på den rätta dagen, fars dag.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *