Nyheter

Smittan tillbaka inom omsorgen

Nyheter Ny covid-19 smitta inom hemtjänstens verksamhet har konstaterats meddelar Vaggeryds kommun idag.

Coronasmitta åter inom socialförvaltningens verksamhet

Efter ha varit helt befriade från smitta sedan i slutet av juli finns nu återigen smitta inom socialförvaltningens verksamhet. Det är omsorgstagare inom hemtjänstverksamheten som har testats positivt för covid-19.

– Att vi nu har tvingats konstatera att vi återigen har smitta i vår verksamhet är beklagligt. Vi har under den senaste tiden sett en ökad smittspridning i Sverige och i vårt län. Vi har förberett oss för att vi skulle kunna hamna i det här läget. Vår personal inom hemtjänsten är sedan tidigare van vid att arbeta med infektioner och smittor, dessutom har vi rutiner på plats för att hantera covid-19, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Socialförvaltningen i Vaggeryds kommun har upprättade arbetssätt och förhållningssätt för att undvika och förhindra smittspridning i verksamheterna och följer rekommendationer från smittskyddsläkare och Folkhälsomyndigheten. För att skydda äldre och andra personer i riskgrupper kommer verksamheter inom socialförvaltningen inte att öppna eller återupptas som planerat, t.ex. restauranger på äldreboende. Förvaltningen har också tagit fram lokala rutiner för besök på kommunens vård- och omsorgsboenden som gäller efter att det nationella besöksförbudet upphörde att gälla den 1 oktober.

– Detta är en tuff och utmanande situation, framförallt för omsorgstagare och anhöriga i många av våra verksamheter. Samtidigt är jag väldigt stolt över medarbetarna i förvaltningen och den arbetsinsats de har gjort och fortfarande gör i denna pandemisituation. Vi har den senaste tiden sett ökningar av smitta i landet och nu gäller det att fortsätta hålla i och hålla ut. Det vi tillsammans gör spelar stor roll i arbetet med att minska risken för smittspridning, säger Lotta Damberg.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


4 reaktioner på Smittan tillbaka inom omsorgen

Nu lär det vara brist på labmatrial så nu kan inte alla som kan vara smittade få ta coronatest. Man skyller på transportproblem. Så kan det vara men troligen har man fallerat i något led. Vi vet att denna pandemi kommer att fortsätta lång tid framöver. Då bör man ligga i framkant med material. Men nästa vecka kommer man att slå sig för bröstet när coronaantalet minskar. Men som jag ser det är det betydligt färre tester gjorda. Nu är det bara tester för vårdpersonal, inte för en lärare med symtom och underliggande sjukdom. Märkligt.

Var kan man säga för många som hälsar på sina äldre är också i riskszon för komplikationer. Det hör till för smittspridningens skull för på boendena måste man fylla i för smittspridningens skull då bör det vara Samma utåt eller hur. Kära boenden.

I föregående inlägg skriver ni att det inte finns någon konstaterad smitta inom socialförvaltningen idag torsdag. Vad ska vi egentligen tror på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *