Nyheter

Smittspridningen har ökat 182 procent

Nyheter Ny statistik har inkommit från Folkhälsomyndigheten. 93 nya positiva tester de senaste två veckorna och fortsatt rött ljus gäller

De senaste två veckorna har 93 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats. Det är en klar uppgång jämfört med de två föregående veckorna då det var 60 nya fall.

Enligt ”trafikljussystemet” som EU har tillämpat så, sett till befolkningen, har Vaggeryds kommun 645 nya fall per 100 000 invånare, under de senaste veckorna. Om kommunen var ett land skulle det därmed få rött ljus.

272 kommuner och 21 län klassas just nu som röda enligt EU:s gränsvärden. Inga län skulle listas som gula, däremot de återstående 18 kommuner i landet.

Flest fall i länet, i förhållande till sin storlek, är nu Vetlanda, Värnamo och Sävsjö i nämnd ordning och i hela länet rapporterades 1 970 nya fall de senaste veckorna vilket är betydligt fler än de föregående två veckorna.

Taggar

Dela


1 reaktion på Smittspridningen har ökat 182 procent

Om vi har en 100-procentig tabell var ligger vi då? Vid tidigare års förkylningar hur ligger det då i procent med lunginflammationer på 40-, 50- och 60-talet dog de flesta med dubbelsidig inflammation Vad är skillnad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *