Nyheter

Snart dags för efterlängtad öppning av slalombacke

Nyheter Under gårdagen var det glada pulkaåkande barn i slalombacken i Kyllås där snötillverkning gjorts. Om vädret håller i sig kan det snart bli aktuellt med utförsåkning.

Dagarna innan jul startades tillverkningen av snö men fick avbrytas och två små högar fanns intill snökanonerna i Kyllåsbacken under några dagar.

I veckan drogs kanonerna igång igen och när vi besökte backen i går träffade vi Vilmer och Elias Lagerkvist, från Nyholm, som testade pulkan tillsammans med mamma och pappa.

Martin Andreasson, som är ordförande för föreningen, berättar mer:

– Vi är upp till tio personer som sköter snötillverkningen. Snökanonen är igång så mycket som det går. Vi behöver två minusgrader för att göra snö, men det blir betydligt effektivare om graderna skulle sjunka ner mot sex eller sju minusgrader. Som prognosen ser ut nu så har vi diskuterat om att kunna öppna tidigast nästa lördag, men det är i bästa fall när och om vädret håller sig till det vi önskar.

– Vi hade ett problem med elektroniken efter jul och jag skulle vilja skicka med ett tack till den killen som ställde upp och hjälpte oss med detta. Det känns fantastiskt bra med människor som engagerar sig. Det ska bli väldigt kul att få öppna backen och få visa upp vår fina värmestuga. Det är otaligt många ideella timmar som görs i Kyllås, men känslan som infinner sig när vi kan ha öppet är väldigt skön, kommenterar Martin.

Förra året blev ingen skidsäsong i Kyllås då kylan kom väldigt sent och det inte var någon idé att försöka lägga snö i backen.

– Det fanns några anläggningar som lyckades öppna någon vecka innan påsk, men efterfrågan på att åka skidor då var väldigt låg. I år tror jag det blir annorlunda och att alla är sugna på uteaktiviteter på ett helt annat sätt, säger Martin.

Angående pågående pandemin, hur funderar ni inför öppnandet?

– Det finns en hel del att fixa inför att vi kan öppna, men vi är många som hjälps åt och det finns en del att fundera kring covid-19 så att alla kan känna sig trygga med att komma till vår anläggning. Pandemin gör att det kanske inte kommer att vara precis som det brukar i Kyllås och eventuellt kanske man måste förboka skidor för uthyrning för att undvika att gäster vistas mer inomhus än vad som är nödvändigt. Vi kommer att informera om detta via våra sociala medier, hälsar Martin Andreasson och ser fram emot att slalombacken i Kyllås, och nya fina värmestugan, kommer att kunna öppna om 10 dagar.

Det är över ett år sedan värmestugan invigdes, artikeln finns att läsa här

Snökanonerna har jobbat på bra i Kyllåsbacken  [1/7]

Under gårdagens förmiddag blev det pulkaåkning...  [2/7]

...för Vilmer 2,5 år och Elias 16 månader från Nyholm. Här är det mellanmålspaus  [3/7]

Nya värmestugan vid slalombackens nedre del  [4/7]

Måndagkväll i slalombacken. Foto: Kerstin Nordenstam  [5/7]

Måndagkväll i slalombacken. Foto: Kerstin Nordenstam  [6/7]

Måndagkväll i slalombacken. Foto: Kerstin Nordenstam  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *