Nyheter

Snart öppnar Vaggeryds Gårdscafé

Nyheter Runt första advent är det dags för premiäröppning. – Det här ska vara ett ställe för alla och det ska vara en upplevelse att komma hit, säger ägaren Sofia Abrahamsson.

Sofia Abrahamsson som snart öppnar eget café.

På Katrineberg precis i utkanten av Vaggeryd mot Tofteryd är ett nytt café i startgroparna. Nu är bygglovet klart och framåt adventstid öppnar Sofia Abrahamsson sitt café med inredningsbutik. Det nybyggda huset med alla gamla detaljer har känslan av att vara ett gammalt hus som restaurerats. De stora balkarna i taket kommer från Gärahovs Gård och är från 1700-talet, gamla fönsterbågar i järn som hänger i taket är inköpta hos en antikhandlare i Skåne. Byggnaden som från början var maskinhall fick under förra veckan godkänt att ändras till cafébyggnad.

– Det blir café i första hand men även inredningsbutik. Jag kommer att erbjuda hembakat fika och lättare luncher. Det jag vill förmedla är känslan att komma hem. Alla ska känna sig välkomna, stora som små, berättar Sofia.

Caféet ligger i anslutning till hästgården med stall och ridbana och på gården finns många djur som besökarna kan få ta sig en titt på.

– Vi har nyligen köpt in fyra får som barn ska kunna få klappa och så har vi hönor och hästar. Här kan man på nära håll se hur äggen blir till, det kan ju vara många barn som inte har sett det tidigare, fortsätter Sofia.

– Här kommer att finnas 30-35 platser inomhus och uteplatser runt om huset med utsikt över hästhagarna. Ett loft är på gång som man ska kunna hyra till dop, begravningar och andra tillställningar. Tanken är att man både ska kunna hyra med mat och personal eller att man själv ordnar egen mat. Det finns många visioner. 

– Allt ska vara handikappvänligt och tillgängligt för alla. Det vore roligt om de äldre som bor på Furugården kan komma ut på landet och ta en kopp kaffe, det är ju inte så långt, avslutar Sofia.

Tre av de fyra fåren som heter Svea, Ines, Bäbä och Mani.  [1/7]

Här öppnas dörrarna framåt advent.  [2/7]

Cafédelen är under uppbyggnad.  [3/7]

Mycket att fixa inför nyöppning.  [4/7]

Utsikt över hästhagarna.  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Taggar

Dela