Nyheter

Snart ska Storgatan fräschas upp

Nyheter Tekniska nämnden fick information gällande Storgatan i Skillingaryd. – Vi är inte riktigt framme med rondellbygget i korsningen vid Artillerigatan, säger Sjöholm (C) vice ordförande i nämnden…

Det ska bli trivsamt, dock utan rondell, på Storgatan i Skillingaryd

Kenth Williamsson (S) tekniska nämndens ordförande berättar:
– Vi fick en kort information om läget. Arbetet drar igång under våren och då med tekniska delar, det behövs bytas ut ledningar med mera. Storgatan kommer bli trivsam när arbetet är klart. 

Blir det rondell i korsningen Storgatan–Artillerigatan som tekniska utskottet lämnade förslag på för flera år sedan?
– Vi är inte riktigt framme än med rondellbyggnationen då det saknas utrymme, menar Olof Sjöholm (C) vice ordförande i nämnden. 

Tekniska förvaltningen informerar vidare:
”Vi har påbörjat detaljprojektering avvattning, rännstensbrunnar, ytskikt, kantsten, trädgropars utformning ock så vidare. Samordning med andra ledningsägare har precis påbörjats gällande el, fjärrvärme, fiber, vatten och avlopp. Påbörjat grovplanering för trafikordningsplan vilket betyder leda om trafiken och funktionalitet mot målpunkter utmed sträckan”. 

– Förhoppningen är att kunna påbörjar fältarbeten under våren och slutföra gatan innan vintern men tidsperspektivet går inte att fastställa innan vi samordnat och greppat alla ledningsägares tidsbehov. Det råder också oklarheter i statusen på gatans överbyggnad som vi kan konstatera först när grävarbeten påbörjas. 

Fotnot: Ritningen nedan visar att det inte blir någon ”riktig” rondell vid korsningen Storgatan–Artillerigatan utan ”bara” markbeläggning, vilket beror på att utrymmet är för litet för en rondell. 

Fotnot: Tekniska nämnden förfogar 6 miljoner för projekt Storgatan i Skillingaryd

Taggar

Dela


Läs mer

Rondeller planeras på Storgatan
Rondell byggs nästa år
Inga pengar för en andra cirkulationsplats på Storgatan
Projektet Storgatan i Skillingaryd

4 reaktioner på Snart ska Storgatan fräschas upp

Med tanke på all industri som finns och bygg i Skillingaryd så bör väl vägen breddas något så att den tunga trafiken kommer fram säkert

Borde ju vara mer viktigt att få till hastighetssänkande åtgärder vid undergången Sturegtan och sedan en säkrare övergång vid kosningen Sturegatan/Skolgatan.
Detta innan vi har en allvarlig olycka med ett påkört barn.

Ja… det är tidsfråga innan det sker ny olycka igen. Det vore klokt med övergångsskyltar på plats åter. Minst tillfälliga trafikljus vid vägarbete som kunde dämpa farten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *