Nyheter

Snöröjning i Vaggeryds kommun

Nyheter Det finns kommuner i länet som redovisar att pengarna till snöröjning redan är slut

Arkivbild

Vi bestämde oss för att kolla läget avseende snöröjningsbudgeten i Vaggeryds kommun och ringde därför upp chefen på tekniska förvaltningen, Magnus Ljunggren.

Hur har ni det med snöröjningspengar?

– Det är svårt att svara på exakt idag eftersom det finns eftersläpningar i kostnaderna, säger Magnus Ljunggren till Skillingaryd.nu.
Hans bedömning är dock att det finns pengar kvar även till ett snöfall fram i december, men det beror på hur mycket snö vi får nu och hur länge det ligger.

– Vi försöker se på ett antal år, menar Magnus och säger att det är svårt att se snöröjningen isolerat till ett kalenderår.
De försöker se det över en femårsperiod där det blir dyrare några år och andra år förbrukas inte budgeten. Över en längre period bör budgetutfallet bli som sämst ett nollresultat.

Är det pengarna som styr snösvängen?

– Nej, vi har fastslaget i dokument hur vi arbetar med vinterväghållningen, säger Magnus Ljunggren och tillägger att det är dokumentet som styr inte pengarna i det fallet. Dokumentet gäller tills annat beslut fattas och då får vi hantera våra budgetmedel utifrån det, fortsätter han.

Trafikverket ansvarar för till exempel E 4 och andra statliga vägar. Kommunens prioritering av snöröjning är att man prioriterar genomfartsvägar, bussgator och centrala områden. Därefter körs gång- och cykelvägar och sist prioriteras villaområdena.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Snöröjning i Vaggeryds kommun

Plogar de småvägar i Skillingaryd och Vaggeryd över huvud taget?
Man kan inte ta sig jobbet för att ingen plogar småvägar. Fattar de inte att det bor folk även i mindre samhällen?

Märkligt att denna artikel som handlar om snöröjning och snöskottning kan vingla ut i en pajkastning om STAVNING.

Varför inte spänna på er skidorna, greppa STAVARNA och ta en runda i oplogade nejder och känn hur petitesserna rinner av som smält snö.

Heja Heja alla Snöröjare!

Sen är det väl bättre att ploga när det finns snö och inte som för några veckor sedan då snöröjde dom trots att snön regnat bort, fanns inte en gnutta snö.

Om nu 100kg man är så noga med hur man skriver tycker jag han tagga ner!!
Det är väl bättre att man skriver ngt i alla fall.
Här på Vässtra strand her det funkkat välldigt bra iår med snörjjningen.
bra jobbat kommunen hiitills!

Med all respekt iem. Men du måste verkligen lära dej att skriva. Man kan begära att du åtminstone använder punkt och stor bokstav.. Går knappt läsa o förstå vad du skriver.

Området som ligger västerut får alltid mycket mer snö än nere i samhället för det ligger så högt så det har varit besvärligt att ta sig fram men sent igår kväll kom de och plogade lite synd om tidningsbud o sopbilen o de som ska tidigt på jobb som har en jättehög vall framför infarten när de ska åka idag hade det frusit också så man fick hacka lös snön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *