Nyheter

Socialchefens svar om Gullvivan

Nyheter Politiska beslutet står fast och vi lämnar förslag på förändringar som ger det bästa möjliga förklarar kommunens socialchef Lotta Damberg.

Lotta Damberg. Arkivbild

Finns det möjlighet för boende på Gullvivan att få bo kvar tills Mejeriet är färdigbyggt? Går det politiska beslutet inte att ändra?
– Vi motiverar boende att flytta till ett annan ledig lägenhet på Sörgården men vi tvingar inte någon. Att föreslå att det politiska beslutet ska ändras går emot kommunallagen då vi har ett ansvar att hushålla med skattebetalarnas medel. Inför år 2018 hade nämnden budgetanpassning att genomföra och självklart ger vi förslag på förändringar som ger bästa möjliga utfall till minsta möjliga förändring. I en budgetanpassning görs en översyn av alla socialnämndens verksamheter.

– I området äldreomsorg har vi en trend. Föregående år och innevarande år visar på en nedgång på ansökningar för att bo på särskilt boende. Vi har under en tid haft uppemot sju lediga lägenheter på Sörgården och Furugården. Att inte välja detta alternativ hade slösaktigt, berättar Lotta som är kommunens socialchef

Hur många personer bor på Gullvivan idag?
– I nuläget är det ett par och ytterligare en person som inte skrivit nya kontrakt, säger Lotta.

Hur många av de äldre har redan flyttat till Sörgårdens avdelningar och Furugården i Vaggeryd?
– På Gullvivan är idag sex lägenheter tomma, sex personer är på väg att flytta och kvar är ett par och en enskild som inte skrivit kontrakt på annan lägenhet, berättar Lotta.

Hur många är det i personalen som är berörda av nedläggningen på Gullvivan?
– Åtta årsarbetare är berörda.

Vart placeras personalen efter Gullvivans nedläggning?
– Personalen får arbeta i andra verksamheter utifrån egna önskemål, förklarar Lotta.

Vad kommer Gullvivans lokaler ha för ändamål när alla flyttat ut?
– Socialförvaltningen hyr lägenheterna av fastighetsenheten i Vaggeryds kommun. Vi kommer att avsluta avtalet. Fastighetsenheten får därmed välja hur de vill använda lägenheterna. Om jag får önska kan dessa lägenheter fräschas upp och användas för uthyrning av studentbostäder. Det skulle ge oss möjlighet att få studerande som arbetar extra i våra verksamheter, avslutar Lotta.

Arkivflygfoto från Sörgården

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *