Nyheter

Sommar i backspegeln del 14

Nyheter I dag kommer fjortonde delen i sommarserien med ämnen som redan har hänt - en tillbakablick alltså. 2017 köpte Vaggeryds kommun huset Fridhem...

Vaggeryds kommun köper Fridhem

I går beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att Vaggeryds kommun köper före detta behandlingshemmet Fridhem i norra Vaggeryd för 6 miljoner.

– Det här har gått onormalt fort. Jag lyfte frågan i kommunstyrelsen förra onsdagen, säger Gert Jonsson (M), kommunalråd i Vaggeryds kommun.

– Vi i kommunstyrelsen har inte rätt att köpa, men det finns ett köpeavtal framme och tanken med det här är inte att gå in i fastighetsbranschen, fortsätter Gert. Vi har stärkt området eftersom kommunen köper Jönköpingsvägen 2 A, 2 B och 2 C. Området, som är på 1 hektar, är strategiskt för framtiden. Även att det här har gått i rasande fart så låt oss nu ha en lugn diskussion om hur vi ska göra i framtiden, till exempel ungdomsverksamhet, äldreverksamhet eller bostäder.

– Den diskussionen som vi hade tidigare var det att det är en central mark och viktigt för samhällsutvecklingen, säger Kent Williamsson (S).

Det slutgiltiga beslutet tas av kommunfullmäktige.

Huset Fridhem i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *