Nyheter

Sorteringskassar ska göra det enklare

Nyheter Vsbo har under en lång tid fått klagomål när det gäller sopsorteringen vid hyreshusen. Information har lämnats ut till hyresgästerna, både skriftligt och muntligt, utan önskvärt resultat. Nu provar kommunala bostadsbolaget ny giv

Arkivfoto; Hyresgäster ska få hjälp med att bland annat återvinna papper

Med hjälp av både skolan och hyresgästföreningen har informationen till hyresgästerna lämnats ut under en längre tid. Men utan önskvärt resultat.

I december månad kommer därför sorteringskassar delas ut till alla Vsbo;s hyresgäster, vilket förhoppningsvis ska göra det enklare att sortera, meddelar bostadsbolaget. I informationen som gått ut finns att läsa att det även kommer att finnas två fruktpåsar och en kasse i återvunnet material i paketet.

I sorteringskassarna finns plats för papper och plast för att sorteringen ska bli rätt. Kommunala bostadsbolaget påminner också att de stora blå tunnorna enbart är avsedda för tidningar och wellpapp och där får inga hushållssopor slängas. Likaså stora wellpappkartonger får inte slängas i de blå behållarna, meddelar Vsbo, då dessa tar för stor plats, utan får lämnas på avfallsstationen.

 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Sorteringskassar ska göra det enklare

Tyvärr hjälper inga kassar i världen när hyresgästerna väljer att slänga sina soppåsar på marken utanför sophusen, cigarettfimpar och snus var man står och så vidare. Det handlar bara om nonchalans och lathet. Händer i nybyggda fina området Tor, och även andra bostadsområden. Jag tror att det hade blivit bättre sortering om Vsbo även haft kärl för plast , metall och glas, vilket jag haft hos annan kommuns hyresvärd. Nu blir det ju insamling av sådant i hus, så det vore önskvärt även i hyresområden.

Tvivlar på att det kommer att bli bättre, dels är kartong kärlen för få och för långt mellan tömningarna. Sen är det även lathet bland vissa boende som ställer hushålls soporna utanför behållaren trots att det bara är att öppna luckan och slänga men kan även förstå detta då öppningen är full av larver. Men så länge man bara släpper skräp där man står eller sitter så lär det inte bli bättre och det gäller både vuxna och deras barn.

Det handlar om lathet, inte om okunnighet! De som inte sorterar nu lär inte börja med det bara för att de får sorteringskassar

Lättare att sortera, visst det stämmer.
Men sedan ska dessa kassar tömmas och då blir det problem. Plast i blå tunna. Allt möjligt i brun tunna. Boende vet ju inte vad som ska vara i vilka tunnor. Bor så jag vet och ser detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *