Nyheter

Spännande framtid för Byarum

Nyheter Våra politiker tror att Byarum kommer att öka kraftigt och nu planeras det, i partigrupperna, många år framöver.

I september kom bommar på plats vid järnvägsövergången i Byarum

– Det är ett spännande resonemang som vi ser på Byarum. Bra vägar och närhet till Logpoint. Får vi till ett framtida tågstationsläge också, så blir det riktigt bra. Byarum kan växa norrut, runt kyrkan och söderöver. Vi har fått i uppdrag i partigrupperna hur stor ring vi ska göra runt Byarum år 2030 och år 2040, där vi ser stor en mycket stor potential med Byarum. Kommunen äger inte mycket mark, men det känns rätt att göra en fördjupning i det hela och se över framtida behov, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi diskuterar hur vi vill att Byarum ska se ut framöver och vi tror att befolkningen kommer att öka kraftigt, säger Kenth Williamsson (S).

Byarumsprojektet, som ska gå vidare som planprocess under våren 2019, är en fördjupad översiktsplan som startades upp i september i år. Projektet innehåller mål, strategier och inriktning, inventering och kartläggning av Byarums mark- och vattenförhållanden samt grönstruktur och vilka områden som finns möjligheter och begränsningar för boende utveckling. Gällande kommunens översiktsplan pekas Byarums samhälle ut som kulturmiljö, vilket innebär att hänsyn ska tas till de miljöer som anses värda att bevara. Översiktsplanen syftar även på trafiksäkerheten, bland annat vid järnvägsövergången, intill det nya området ”Skyttabygget”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *