Nyheter

SPF besökte Båramoterminal

Nyheter Det var ett mycket intressant studiebesök på Båramoterminalen som var maj månads inslag för SPF Seniorerna Vaggeryd och dess tema ”Lär känna din hembygd”.

Peter Rostedt berättade om terminalen  [1/4]

SPF Seniorerna i Vaggeryd besökte Båramoterminalen  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Peter Rostedt, ägare till terminalen, gav en mycket uppskattad information om utvecklingen för sitt företag, från några lastbilar i början på 1990-talet till dagens imponerade anläggning.

Det har hunnit hända väldigt mycket med utvecklingen inom transportnäringen under dessa år. På några årtionden har det gått från styckegodshantering på lastbil till att nu alltmer transporteras i container och långväga transporter sker mer och mer per järnväg.

Peter Rostedt etablerade sig i kommunen först vid travbanan med sin logistikanläggning i början på detta århundrade. Från 2008 byggde Peter upp terminalen vid Båramo och satsade då på containertrafik på järnväg mellan Skillingaryd och Göteborgs hamn.

Efter informationen blev det besök på olika delar av det stora terminalområdet och det var mycket nöjda seniorer som kunde konstatera att utan datorer är det väldigt svårt att hålla reda på alla containrar.

Juni månads studiebesök är förlagt till Hagafors och information om pinnstolens historia. Närmaste aktivitet för SPF blir sommaravslutningen på Sjöbo nästa vecka.

Text och foto: SPF Seniorerna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *