Nyheter

SPF håller igång – viktigt att träffas och fika gemensamt

Nyheter Varje tisdag spelas boule vid Grönelund i Skillingaryd

  [1/17]

  [2/17]

  [3/17]

  [4/17]

  [5/17]

  [6/17]

  [7/17]

  [8/17]

  [9/17]

  [10/17]

  [11/17]

  [12/17]

  [13/17]

  [14/17]

  [15/17]

  [16/17]

  [17/17]

När vi parkerar bilen och stiger ut hör vi jubel och glada tillrop. Idag är det rekordmånga medlemmar ur SPF Skillingaryd som spelar boule. 15 personer slöt upp under tisdagen vilket gjorde att två lag fick göras. Lennart Fritz, ordförande i SPF, berättar mer:

– Vi träffas varje tisdag och har gjort det i många år. Viktigare än någonsin i dessa tider att göra något tillsammans och fika gemensamt. Under året är det enda vi har haft i vår verksamhet. Det var lite kallt i februari och då gick det inte spela, då promenerade vi istället. Idag blev vi så många så vi fick göra två lag, då restriktionerna är som de är, så ena laget har sju spelare och det andra åtta spelare. Vi spelar en timma och sedan fikar vi gemensamt. Skönt att vara utomhus samt att träffas, kommenterar Lennart Fritz.

De flesta av dagens spelare har fått sina två doser vaccin och någon väntar in den första under eftermiddagen. Och humöret är på topp. Någon av spelarna tycker att det är bra att ”man bor som gör, och har närheten till naturen och kan umgås i densamma”. Bengt Magnusson cyklar upp tidigare än när övriga boulespelare anländer och krattar iordning banan. Efter tisdagens omgång kommer Bengts fru Irene med gofikat till allesammans.

– Ja, idag blir det ”vrålfika”, det ser vi fram emot, säger deltagarna.

– Vi får hoppas att restriktionerna släpps för oss som är vaccinerade, menar Britt Johansson och fortsätter att en återträff kommer att anordnas för att fortsätta projektet med ”ofrivilligt ensam” som startades av kommunens pensionärsföreningar innan pandemin slog till.

Några större träffar i församlingshemmet har inte kunnat genomföras och förhoppningen är att dessa ska komma igång så snart restriktionerna, och vaccinationerna, gör det möjligt.

Taggar

Dela


2 reaktioner på SPF håller igång – viktigt att träffas och fika gemensamt

Vad är det som är fel, skall man kunna spela boule ute på Grönelund men inte gå tipspromenad ute på Grönelund?

Social isolering är inte bra. Men nu finns det större chans att träffas ute tack vare vädret och till första maj är nog de flesta över 70 år vaccinerade. Tyvärr kan inte alla träffas det är de som har besvärligt med att gå. Men att sitta och fika med distans måste gå både inne och ute. Ringa till varandra gäller fortfarande. Men en liten varning, vaccinet är inte 100-procentig så att krama de yngre borde man vara försiktig med. Vi äldre håller nog distans och är försiktiga ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *