Nyheter

SPF hos Steelnova

SPF hos Steelnova

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd har gjort ett nytt studiebesök bland industriföretagen i kommunen. Nu var det Steelnova som fick besök i studiecirkeln ”Lär känna din hembygd”. 

Företagsledarna Johan Svensson och Bo Andersson informerade om verksamheten och sedan följde en mycket intressant rundvandring i verkstadslokalerna. 

Steelnova startade sin verksamhet i hyrda lokaler 2001 vid Eriksbygget och har sedan dess flyttat sin verksamhet till nuvarande plats på Karlavägen. Utvecklingen för Steelnova har gått snabbt och efter flera utbyggnader så förfogar företaget nu över 7.800 kvm. Omsättningen är c:a 110 miljoner kr och antal anställda uppgår till c:a 40 personer.

Företaget är huvudsakligen underleverantör till möbelindustrin och levererar stora mängder stols- och bordsunderreden som har producerats genom laserskärning, bockning och svetsning av olika former av rör och metalltråd.

Rundvandringen avslutades med besök i Steelparts lokaler och där informerade VD Johan Sandahl om dess verksamhet. Studiecirkeln avslutas för våren med besök 27 juni hos Isakssons Metallindustri i Hok. 

Text & Bild SPF Seniorerna

Bo Andersson och Johan Svensson välkomnade oss.  [1/7]

Intressant information hur en stol/bord blir till i grunden.  [2/7]

Göran och Anders betraktar röret efter bearbetning.  [3/7]

Hong Long arbetar med manuell svetsning.  [4/7]

Johan Svensson visar ett färdigbockat rör som snart blir en stol.  [5/7]

I förgrunden Steelparts VD Johan Sandahl berättar om deras verksamhet.  [6/7]

Innanför gallret sker robotsvetsning.  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *