Nyheter

SPF på tur till Öland

Nyheter SPF Seniorerna Skillingaryd har varit på en tvådagarsresa till Öland för att avsluta en studiecirkel som handlade om just Öland.

Sollidens park  [1/6]

En Törnskata som precis blivit ringmärkt.  [2/6]

Slottet på Solliden  [3/6]

Byrums raukar  [4/6]

Rapsen blommade på Öland  [5/6]

Kroppkakor intogs på Sandvikskvarn  [6/6]

22 medlemmar samlades på tisdagsmorgonen för avresa och första stoppet blev vid Hyllesjön för lite kaffe. Resan fortsatte till Paradisverkstaden, strax söder om Färjestaden där keramik och glas kunde inhandlas. Vidare fortsatte vi till Stora Allvaret och Kastlösa kyrka och lunchen intogs på Allégården.

Näst stopp tur blev Fågelstationen i Ottenby, i närheten av fyren Långe Jan, där man fick höra mer om fåglar och fågelforskning och även fick se hur ringmärkning går till.
Resan vände norrut på den östra sidan via Seby, Hulterstad och Resmo vidare mot Halltorps Gästgiveri där middag och sköna sängar väntade.

Efter en stadig frukost styrde vi norrut mot Byrum och dess raukar och säregna natur. Lunchen intogs i Sandviks Kvarn och förstås åts det kroppkakor med tillbehör. Efteråt styrde vi till Borgholm och Solliden där vi bjöds på en guidad tur genom parken och utställningen innan hemresan.

Guiden Barbette medverkade i båda dagarna vilket gjorde resan än intressantare.

Lennart Fritz

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *