Nyheter

SPF-seniorer besökte ny skola

Nyheter ”Det är verkligen en toppenfin skola, både vad gäller interiören som exteriören”. Ja, det var den allmänna uppfattningen vad gäller nya Götafors skola och det var SPF Seniorerna i Vaggeryd som vid sitt sista studiebesök för våren med ”Lär känna din hembygd” gav detta fina betyg.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rektor Maria Ekenskytt, som är rektor för skola och fritidshem vid Götafors skola och Östra skolan, informerade om bakgrunden och byggandet av den nya anläggningen, som innehåller åtta välutrustade klassrum för 175 elever och 30 personal. Dessutom finns det tilltalande skolrestaurang med tillagningskök och utrymmen för administration. Det enda som saknas i dag i lokalväg är utrymmen för idrott och hälsa.

Det blev även tid för rundvandring i de moderna lokalerna och det var en stolt Maria Ekenskytt som visade runt. Kommentarerna var många från seniorernas sida och det gjordes olika jämförelser med hur det var förr. Nostalgin flödade både vad gäller lärare som såg tillbaka på och jämförde med sin katederundervisning och forna elever som fick tillbaka minnen från sin skoltid.

Det var ett tjugotal nöjda seniorer som genom Lennart Andersson tackade Maria Ekenskytt för ett mycket intressant studiebesök. Nu blir det uppehåll i studiecirkeln över sommaren och i slutet på augusti blir det Kinnarps som får besök. Dessförinnan blir det traditionsenligt upptaktsmöte för hösten med månadsmöte i mitten på augusti i Byarums hembygdsgård.

Text och bilder: SPF Seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


1 reaktion på SPF-seniorer besökte ny skola

Nu tycker jag det får räcka med tjatet om denna skolan. Ja den är fin men också väldigt dyr och ska inte få mer uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *