Nyheter

Sportanläggningarna kan åter öppna

Nyheter Idag meddelande kultur- och fritidsförvaltningen att det finns möjligheter att återuppta föreningsaktiviteter från och med måndag.

Arkivbild

För Vaggeryds kommuns föreningar finns möjlighet att efter genomförd riskbedömning, och i enlighet med rådande restriktioner, återuppta aktiviteter från och med den 15 mars.

Verksamheter inom kultur- och fritidssektorn har varit och är starkt påverkade av den pågående pandemin och gällande restriktioner. Långa perioder av utebliven tillgång till arenor för fritid och kultur får negativa konsekvenser för folkhälsan.

Regeringen har nu aviserat att kommunala sportanläggningar inte längre behöver vara stängda. Mot bakgrund av den informationen ser samtliga kommuner i länet över vilka verksamheter och på vilket sätt det är möjligt att öppna upp för att bedriva verksamhet på ett smittsäkert sätt utifrån pandemilagen. I dessa bedömningar sker en samverkan mellan länets kommuner och regionens smittskydd. Beslut fattas av respektive kommun baserat på den regionala samverkan samt de lokala förutsättningarna.

För Vaggeryds kommuns föreningar finns möjlighet att, efter genomförd riskbedömning och i enlighet med rådande restriktioner, återuppta aktiviteter från och med den 15 mars. Kultur- och fritidsförvaltningen håller kontakt med närmast berörda föreningar.

Allmänhetens bad håller fortsatt stängt tills vidare.

– Även om vi nu planerar för att öppna upp för större tillgång till arenor för aktiviteter så är det övergripande målet fortsatt att minska smittspridning, berättar David Norrfjärd som är kultur- och fritidschef.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sportanläggningarna kan åter öppna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *