Nyheter

Sportlovet avslutades i Kyllås

Nyheter Kyllåsbacken lyste upp himlen under mörkrets första timmar på sportlovets sista timmar och skiduthyrningen gick på högtryck.

Grillen var tänd  [1/13]

  [2/13]

Kvällsåkningen i Kyllås. - Mysigare att vara här på kvällen, säger en mamma  [3/13]

Matsäck och extra stövlar  [4/13]

Ålarydsbo fixar pjäxorna  [5/13]

Martin Andreasson till höger ordnar pjäxor och skidor till ungdomarna  [6/13]

  [7/13]

Daniel hjälper Wilmer med pjäxorna inför premiäråket  [8/13]

Familjen från Göteborg gillar Kyllås  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

Robert, Lova, Klara och Molly från Gnosjö var och åkte skidor under fredagskvällen  [12/13]

  [13/13]

Ett 20-tal skidåkarsugna ungdomar och föräldrar var först i kön när backen öppnade under fredagskvällen. Tövädret gjorde att ån nedanför var överfull med vatten. Men vad gör det? Snön finns i backen.

– Konstsnön håller ungefär tio gånger längre än riktig snö. Vi fick rejält med naturlig snö här men den är nu borta, så vi har haft lite problem med vatten som rinner från backen. Vi gjorde ungefär 20 centimeter konstsnö och sedan hade vi minst lika mycket naturlig snö ovanpå det, säger föreningens ordförande Martin Andreasson som var en av tre funktionärer vid kvällens ideella uppdrag.

– Vi var här igår kväll också. Åker hellre hit än till Isaberg, säger Robert från Gnosjö.

Sportlovsveckan, då föreningen haft öppet varje dag, har ”gått sådär”, enligt Martin. Är det snö i samhället så blir alla sugna på att åka skidor, men är det inte det, även om vi har här ute, så gör man något annat på sportlovet istället. Inne i skiduthyrningen var det kö. Här finns ungefär 100 uppsättningar och lånas i sin tur av Isaberg. Här behöver man veta vad man väger och hur lång man är om man ska hyra skidor, pjäxor och stavar.

– Ungefär en tredjedel som åker hos oss hyr skidutrustning, så de flesta har egna med sig. Men det är bra att vi har möjlighet att tillgodose så kan man inte skylla på det, säger Martin med ett leende och undrade om reportern inte var intresserad av ta sig nerför backen.

I skiduthyrningslokalen strax intill liftarna har Wilmer, 3 år, från Göteborg precis fått pjäxor som ska provas. Han är här tillsammans med sin familj och hälsar på faster i Ålaryd.

– Vi är här varje år, så vi vet inget annat. Vi är inga skidmänniskor egentligen men har tänkt att åka på semester till fjällen någongång men vi hamnar alltid här i Kyllås, säger Wilmers pappa Daniel Fhager.

I skidbackens toppstuga var det senare under kvällen premiär för frågesportstävling och ”markan” med lokala kändisar på plats.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *