Nyheter

Språkval på Hjortsjöskolan

Nyheter Det var stort intresse från femteklassarna som ska välja språk att plugga i årskurs sex

Intresserade elever

Det var vetgiriga elever och intresserade föräldrar som besökte språkvalskvällen på Hjortsjöskolan. Det var elever från Hoks skola och Hjortsjöskolan som fick information om de språk som kan väljas för kommande studier.

Kvällen blev en succé med stort intresse och många frågor om språken som kan väljas. Det handlar om spanska, tyska och franska. Besökarna fick först en allmän information och därefter fick de bekanta sig med språksalarna och känna på atmosfären. De gavs också möjlighet att träffa elever från klass åtta och nio som kunde berätta mera och svara på frågor ur ett elevperspektiv.

Språklärarna var överens om det fanns ett stort och genuint intresse, något som gladde dem. Eleverna har nu en vecka på sig att fundera på vilket språk de ska välja, ett val som ska vara gjort den 10 april.

– Vi är övertygade om att det bli många intensiva samtal i hemmen den kommande veckan, säger språklärarna och avslutar med att de ser fram emot att möta sina nya språkelever när höstterminen drar igång.

elever från klass åtta och nio samt språklärarna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *