Nyheter

Stark mat och mycket vatten…

Nyheter Grönsaker med mycket vatten i ska man få i sig när det är höga temperaturer ute. Men även svartpeppar och chili.

De höga temperaturerna medför att vi behöver få i oss lite extra av saker som kroppen behöver. Livsmedel som svalkar kroppen kan vara squash, bladgrönsaker, vattenmelon och gurka. Eller varför inte prova chili, färsk ingefära, svarpeppar eller pepparrot. En balanserad kost och dricka mycket vatten är det bästa.

Kryddig mat ökar blodcirkulationen och ger kroppen svettningar, vilket är de naturliga metoderna som får kroppen att bibehålla normal kroppstemperatur då vi upplever en naturlig avkylning när svetten dunstar. Glass borde bidra till att sänka kroppstemperaturen, men det är bara för en kort stund innan smältningen av kaloririka livsmedel inleds. Mindre mängd varm dryck kan vara ett bra sätt att hålla sig sval en varm sommardag då den varma drycken sätter igång kroppens svettsystem som svalkar kroppen.

Två liter vätska om dagen bör vi få i sig när det är höga temperaturer och jobbar utomhus bör man dricka upp mot fyra liter. När man känner sig trött och har yrsel så kan det vara tecken på att man har druckit för lite.

Källa; Hälsorådstips

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *