Nyheter

Starkerydsgranen på väg till torget i Malmö…

Nyheter Under söndagen höggs granen ner hos Marianne Aronsson i Starkeryd och i dag ska den levereras till Stortorget i Malmö. – Det tog hela dagen att få ner granen, säger Marianne som under dagen hade flera nyfikna på besök och kaffebryggaren fick laddas om flera gånger under söndagen. Uppdaterat med foto från torget i Malmö kl 12.35, tisdag kl 10.55

Mats Brorsson från Örkelljunga tog ned och med sig Mariannes gran till stortorget i Malmö. Foto: Jan Aronsson  [1/4]

Foto: Jan Aronsson  [2/4]

Foto: Jan Aronsson  [3/4]

Foto: Jan Aronsson  [4/4]

Strax efter klockan 07 anlände Mats Brorsson från Örkelljunga till Starkeryd där Mariannes gran skulle huggas ned och fraktas till Malmö. Marianne hade laddat kaffebryggaren och hade under dagen många besökare i huset och i trädgården som var nyfikna på hur allt skulle gå till. 

– Jag trodde det skulle ta en timma att få ner granen, men det tog hela dagen. De kom vid sju och åkte inte härifrån förrän det var mörkt. Det var lite omständigt och man lade en matta i trädgården för att skydda grenar. Jag hade folk här hela dagen på kaffe. En sådan här stor händelse blir det aldrig mer i Starkeryd, kommenterar Marianne Aronsson. 

– Färdskrivaren, och bred last på europaväg, tillät inte transport till Malmö under kvällen, så de fick åka en bit söderut i går kväll och sedan fortsätta i natt ner till Malmö. De band granen på ett säkert sätt med spännband så inga grenar skulle gå sönder. Några kvistar ligger kvar här i trädgården och det blev ett väldigt tomrum efter granen här i trädgården, det må jag säga, berättar Marianne efter gårdagens stora händelse i Starkeryd. 

Fotnot: Vi kanske har läsare i Malmö? Skicka gärna in ett foto på Mariannes gran när den har kommit på plats på Stortorget i Malmö. Mejla in till redaktionen@skillingaryd.nu. 

Carl-Johan Svensson hälsar att klockan 12.01 var granen på plats i Malmö. Tack för uppdateringen, Carl-Johan!

Hälsning från Viveca Andersson i Malmö: ”Här är granen från Starkeryd på plats i Malmö. Bilden tagen i måndags, den 7 november, vid 14-tiden”. Tack för uppdateringen Viveca, hälsar vi på redaktionen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Starkerydsgranen på väg till torget i Malmö…

Planerar åka ned till Malmö när det är färdigpyntat och ta en bild på hur fin min fasters gran är då ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *