Nyheter

Start för nya Vaggerydsmodellen

Nyheter Ett 20-tal arbetslösa går utbildning "Nya Vaggerydsmodellen" som är en satsning mellan kommunens företag och arbetsförmedlingen. Företagsrådgivaren Katrin Svensson berättar mer för nyfikna vid frukostmötet under torsdagens morgontimmar.

Andreas Appelberg och Katrin Svensson från arbetsförmedlingen besökte frukostmötet

Katrin Svensson, uppvuxen i Vaggeryd, är idag företagsrådgivare på arbetsförmedlingen i Jönköping och har tillsammans med företagen i kommunen startat ”Nya Vaggerydsmodellen”.

– Under mars månad träffade jag arbetsmarknadsenheten och vi har gemensamt hittat företag som vill vara med i nya Vaggerydsmodellen. I måndags startade vi vår nya industrisatsning tillsammans med Mats Carlsson från Mastec i Vaggeryd, berättar Katrin Svensson på frukostmötet på Järnvägshotellet i Skillingaryd.

Arbetsförmedlingen jobbar nu tillsammans med Proton, Vaggeryds maskin, PMC, AQ, Mastec, Steelnova och Arbetsmarknadsenheten och startat utbildningen ”Nya Vaggerydsmodellen”. Nu eftersöker man efter fler praktikplatser på andra företag.

– Det är knappt 300 personer som är arbetssökande i Vaggeryds kommun. Vi bjöd in 260 arbetslösa och 80 stycken av dessa kom till en rekryteringsträff i Mastecs lokaler. Vi informerade om utbildningen. Vi satte oss ned med företagen som bestämde vilka som ska få gå utbildningen, vilket var 23 stycken. Nu kör vi en grundutbildning i tre månader, det kan handla om bland annat ritningsläsning, travers- eller truckutbildning. Vi har teori halva dagen och resten av dagen är de arbetssökande ute på företagen. Vi hoppas att efter dessa tre månader har fått ut de flesta i arbete, säger Katrin Svensson. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *