Nyheter

Startbesked lämnades för södra Logpoint

Startbesked lämnades för södra Logpoint

Nyheter Ett godkänt startbesked för södra Logpoint på 170 hektar lämnades under senaste kommunstyrelsesammanträdet.

– Projekt som överstiger 10 miljoner kronor ska godkännas av kommunstyrelsen och det gjorde vi igår, berättar Allan Ragnarsson (M).

– Bra att det kommer igång och det gäller att snabba på. Vi tycker dock att det dragit ut på tiden, så ju snabbare vi är desto bättre. Vi ser att intresset för tomterna är höga. Det finns inte mycket mark kvar i Jönköpingsdelen, så för vår del är det bra och det handlar ju om ett mycket bra läget när det gäller Logpoint, säger Kenth Williamsson (S).

– När allt är färdigutbyggt vid Torsvik och Stigamo skapar detta tillsammans 6 000 arbetstillfällen och det skapar förutsättningar för oss som kommun såklart, menar Allan Ragnarsson (M).

Vaggeryds kommun har investesterat 150 miljoner och när allt är klart är det 1 100 000 kvadratmeter som är säljbart och prisbilden ligger mellan 250 och 300 kronor per kvadratmeter så det finns mycket goda förutsättningar att kalkylen ska gå ihop.

– 264 miljoner i slutändan när vi sålt tomterna. Vi har inte enbart haft utgifter nu i startgroparna utan vi har sålt skogen som blev en bra intäkt. Vi måste bygga för framtiden, så det här ser bra ut, menar Jörgen Johansson (C).

Nu har kommunstyrelsen beslutat att ge tekniska nämnden startbeskedet för exploatering vid södra industriområdet vid Logpoint.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Startbesked lämnades för södra Logpoint

Jättebra för hela kommunen!
Hoppas att man tagit med i exploateringen att folk kanske vill pendla dit med buss, och att man i samråd med JLT , planerat busshållplatser, så man inte gör samma misstag som Jkgps kommun gjorde med första etappen,,,,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *