Nyheter

Sten ska smycka ny cirkulationsplats

Nyheter Vid södra delen av Logpoint kommer en ny cirkulationsplats anläggas. I mitten ska stenar utgöra utsmyckningen.

Konstnärernas förslag på stenar i cirkulationsplatsen  [1/2]

Konstnärernas förslag på stenar i cirkulationsplatsen  [2/2]

Fortsatt arbete med att iordningställa området och nu kommer en cirkulationsplats att anläggas på området. Konstnärerna med utgångspunkterna ovan har anlitats för att smycka ut cirkulationsplatsen.

Utgångspunkterna konstnärerna har haft för att utsmycka de kommande cirkulationsplatserna till Logpoint är att det ska vara av konstnärligt värde, bygga identitet, underlätta orienteringen, fungera visuellt i olika hastigheter och från olika fordon, säkerhetsmässiga aspekter, siktlinjer, förståelse på långt håll, fungera under alla årstider och fungera med upplyst under kvällstid. Samt lite underhåll… Idén är väldigt enkel och handlar om rum och tid. Tanken börjar med stenar, granitblocken som under en lång tid bröts ned med enkla medel i stenbrott och användes till grunder och fundament till hus.

Det är vad tekniska utskottet lämnat ett okej på vid senaste sammanträdet.

Ordförande för tekniska utskottet föreslår att de två utsmyckningarna placeras i var sin del istället av Stigamo-området inom kommunens gränser, vilket bifölls. Vad kostnaden blir för utsmyckningen är inte offentliggjord i protokollet.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Sten ska smycka ny cirkulationsplats

Håll igen på kostnaderna, vänta med detta tills nollpunkten är uppnådd.
Myrorna vid E4 an har väl inte gjort någon skattebetalare lyckligare.

Det blir säkert riktigt fint! Någon större kostnad bör det inte bli, berg fanns det i stora mängder i det område som Vaggeryds kommun håller på att färdigställa på Logpoint! Det fixar du PO!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *