Nyheter

Stockholmare åker till Värnamo och föder

Nyheter Runt om i landet är det i sommar kris på sjukhusens förlossningsavdelningar. Bland de väst drabbade är de gravida kvinnorna i Stockholm.

Daniella Tevebring väntar familjens andra barn

Där skickas nu kvinnorna utanför länet för att föda. Detta har fått oväntade konsekvenser på förlossningsavdelningen i Värnamo. Nu väljer Stockholmare att åka till Värnamo för att föda.

För Värnamo Nu berättar Daniella Tevebring att hon beslutat sig för att åka till Värnamo. Att det det blev just Värnamo beror på att hon från början kommer härifrån och att hennes mamma bor här.

Hon uppger att barnmorskorna i Stockholm påtalat att situationen på förlossningsavdelningen blivit allt sämre. Lite på skämt nämnde hon för sin mor att hon ville föda i Värnamo. I går ringde hon till förlossningsavdelningen i Värnamo och frågade om det fanns möjlighet att föda där.

Hon säger att det inte var några problem alls.

– De var jättetrevliga och det jag enda jag behöver göra nu är att skicka ner min journal. Det känns tryggare att föda i Värnamo då jag är född och där och har hela min familj där, säger Daniella.

– Jag har inte kunnat sova, varit rädd och jättestressad över det här. Jag vill inte bli skickad flera mil när vattnet går och värkarna kommit i gång. Nu gäller det bara att knipa över helgen, sen när jag väl är där kommer jag nog kunna pusta ut, säger Daniella som räknar med att åka till Värnamo på måndag.

Sedan tidigare har Daniella och hennes man Fredrik en son på 4 år som är född på Södersjukhuset i Stockholm. Både Fredrik och pojken följer med ned till Värnamo. Den nya familjemedlemmen är beräknad att anlända kring den 3 augusti.

Krisen inom förlossningsvården gör att Stockholmare väljer att föda i Värnamo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *